fbpx

De ce acest malware Android nu poate fi eliminat nici dupa o resetare din fabrica a smartphone-ului

De ce acest malware Android nu poate fi eliminat nici dupa o resetare din fabrica a smartphone-ului

Iata ceva la care ar trebui sa fii atent. Exista un nou program malware Android care nu numai ca este sacaitor (din cauza anunturilor popup), dar foarte probabil si imposibil de eliminat de pe smartphone-ul Android odata ce dispozitivul a fost infectat. Nu dispare nici dupa o resetare din fabrica.

Programele de acest tip de pe smartphone-uri nu sunt ceva nou si, desi exista modalitati de a le elimina, in anumite cazuri deosebit de severe, singura modalitate de a elimina malware-ul e prin resetarea din fabrica a smartphone-ului pentru a ajunge la stadiul de dispozitiv nou.

CITESTE SI:  Cum instruieste Apple dezvoltatorii terti de aplicatii pentru noul cip Apple Silicon

Din pacate, se pare ca exista un nou malware Android care pare sa fie imposibil de eliminat. Nu dispare nici dupa o resetare din fabrica.

Denumit XHelper, acesta este conceput pentru a servi in mod continuu anunturi popup si probabil asa castiga financiar creatorii lui.

Exista o caracteristica deosebit de periculoasa in acest malware pentru smartphone-uri Android. Conform ZDNet, acesta poate descarca si instala aplicatii in numele tau.

CITESTE SI:  Compania Nintendo va crea jocuri pentru smartphone-uri

De parca nu ar fi suficient de grav, dupa cum am spus, malware-ul Android nu poate fi dezinstalat si eliminat nici dupa o resetare a smartphone-ului. Conform companiilor de securitate Symantec si Malwarebytes, ei cred ca motivul pentru care aplicatia este atat de persistenta este faptul ca e posibil ca o aplicatie de sistem a fost compromisa.

Avand in vedere faptul ca aplicatiile de sistem sunt de obicei reinstalate la o resetare din fabrica a smartphone-ului, asta inseamna ca, chiar daca malware-ul Android a fost eliminat dupa resetarea din fabrica, aplicatia de sistem il descarca din nou.

CITESTE SI:  Cum e PrinCube - cea mai mica imprimanta color

Nu pare sa existe vreo modalitate de a preveni instalarea acestui malware Android care nu poate fi eliminat de pe smartphone. Cel mai bine ar fi sa eviti aplicatiile si platformele online suspicioase pana ce se gaseste o solutie.