fbpx

De ce acest avion spatial misterios va fi trimis pe orbita

De ce acest avion spatial misterios va fi trimis pe orbita

Fortele Aeriene ale SUA au un avion spatial misterios care a fost trimis de cateva ori pe orbita joasa a planetei Pamant. Desi pana acum obiectivele acestuia au fost tinute secrete, de aceasta data obiectivele sale nu sunt atat de secrete. S-a dezvaluit de ce X-37B va fi lansat pe orbita pe data de 16 mai.

Avionul spatial misterios X-37B al Fortelor Aeriene ale SUA se va intoarce pe orbita joasa a Pamantului, dupa a cincea misiune de record de anul trecut.

CITESTE SI:  Statele Unite finanteaza giganti in tehnologie in eforturile de a construi supercomputere de urmatoare generatie

Acest avion spatial misterios este programat sa se lanseze pe 16 mai de la Cape Canaveral, Florida. Desi inca apartin de Fortele Aeriene, Fortele Spatiale ale SUA vor supraveghea lansarea catre orbita, operatiunile si aterizarea.

Avionul spatial misterios a inceput sa indeplineasca misiuni in 2010, servind drept platforma pentru sarcini experimentale clasificate. Nici nu a fost clar ce obiective ale misiunii a indeplinit atunci cand a revenit pe la sfarsitul anului 2019, dupa ce a petrecut 780 de zile pe orbita.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e proteza Hero Arm a Open Bionics

Cu toate ca anterior ne-au fost oferite indicii neclare despre ceea ce transporta avionul misterios, Fortele Spatiale ale SUA sunt mai elocvente. In anuntul sau, divizia militara a dezvaluit ca a sasea misiune a X-37B va implementa un satelit numit FalconSat-8 si dezvoltat de Academia Fortelor Aeriene din SUA.

Dupa cum remarca Gizmodo, militarii din SUA sunt mai dispusi sa impartaseasca informatii de aceasta data, deoarece obiectivele noii misiuni a avionului nu sunt la fel de clasificate.

CITESTE SI:  Cum poti ajunge pe Marte prin NASA, alaturi de alti 999.999 de oameni. Oarecum

Satelitul FalconSat-8 – care va fi transportat pe orbita de avionul spatial misterios – este o platforma educationala care va avea cinci sarcini utile experimentale. De asemenea, zborul catre orbita va transporta doua experimente ale agentiei NASA din SUA pentru a studia efectele radiatiilor asupra semintelor si materialelor folosite pentru a cultiva alimente in spatiu.

Facebook