fbpx
De-asta CEO-ul companiei Boeing demisioneaza

De-asta CEO-ul companiei Boeing demisioneaza

CEO-ul companiei Boeing din Statele Unite demisioneaza din functia de CEO, iar in locul lui va veni (pe 13 ianuarie) actualul presedinte al consiliului de administratie al companiei. Pana atunci, functia de CEO al Boeing va fi ocupata in mod interimar de directorul financiar al companiei din Statele Unite.

In urma a doua accidente fatala la distanta de cateva luni intre ele in care a fost implicat avionul Boeing 737 Max iar 346 de persoane si-au pierdut viata, CEO-ul companiei, Dennis Muilenburg, demisioneaza din functia sa de CEO al producatorului aerospatial.

CITESTE SI:  Ce zice Samsung despre defectarea ecranului smartphone-ului pliabil Galaxy Fold

Compania a anuntat demisia intr-un comunicat de presa de acum ceva vreme. Directorul executiv care a demisionat va fi inlocuit de David Calhoun, actualul presedinte al consiliului de administratie al companiei, pe 13 ianuarie.

Pana atunci, directorul financiar Greg Smith va conduce compania in perioada interimara scurta in calitate de CEO temporar. Aceasta demisie vine pe fondul faptului ca Boeing incearca sa recastige increderea autoritatilor de reglementare, a firmelor aeriene si, mai ales, a publicului.

CITESTE SI:  Tara in care Apple va lansa pentru prima data boxa inteligenta HomePod pe data de 23 august

In octombrie, s-a dezvaluit ca e posibil ca unul dintre angajatii Boeing a indus in eroare FAA cu privire la performanta tehnologiei MCAS a avionului 737 Max.

Angajatul i-ar fi spus unui pilot ca practic a inselat autoritatea de reglementare cu privire la acea tehnologie in timpul certificarii avionului 737 Max. “Consiliul de administratie a decis ca e necesara o schimbare de conducere pentru a restabili increderea in companie, pe masura ce lucreaza pentru repararea relatiilor cu autoritatile de reglementare, cu clientii si cu actionarii”, a spus Boeing in anuntul sau legat de demisia CEO-ului.

CITESTE SI:  Motivele pentru care FaceTime nu este inca un standard deschis

Mai devreme in aceasta luna, compania a spus ca va suspenda productia avionului 737 Max in ianuarie. Boeing are in prezent circa 400 de astfel de avioane care stau in depozite.