fbpx
De acum, Google ii va avertiza pe utilizatori de paginile web care se incarca mai greu

De acum, Google ii va avertiza pe utilizatori de paginile web care se incarca mai greu

Nu este nevoie sa spun ca Google este cel mai folosit motor de cautare de catre orice utilizator de internet. Compania este constienta de acest lucru si lucreaza zi de zi la imbunatatirea experientei web a utilizatorilor.

Oricat de mult ne-ar placea ca internetul nostru mobil sa aiba o viteza mare, sunt momente cand viteza de incarcare a paginilor web lasa de dorit.

Ar putea fi din cauza aglomeratiei retelei, ar putea fi din cauza ca am atins limita vitezei, sau zona in care ne aflam ar putea fi de vina.

CITESTE SI:  Ce parteneriat rar au anuntat Apple si Google

De fapt, exista o multime de motive pentru care viteza la internet s-ar putea sa nu fie multumitoare. Acestea fiind spuse, Google pare sa-si fi actualizat rezultatele motorului de cautare.

In pagina de rezultate, Google iti va spune care dintre paginile web prezente in rezultatele motorului de cautare s-ar putea incarca greu pe baza conexiunii tale la internet.

Asa cum a fost reperat si de catre cei de la The Android Soul, in captura de ecran de mai sus poti vedea ca exista cateva site-uri web marcate cu un semn de avertizare care spune “Slow to load”.

CITESTE SI:  Google gaseste dovezi ale existentei anunturilor legate de Rusia pe YouTube, Gmail si pe motorul de cautare

Acestea par sa fie linkuri Youtube care trimit catre pagini care contin clipuri video, care in mod natural se incarca mai greu fata de paginile web care contin text.

Tocmai de aceea, linkul IMBD care se afla in partea de jos a acelor linkuri Youtube nu are un astfel de semn de avertizare de la Google. Semnele de avertizare din rezultatele Google le vor evidentia utilizatorilor paginile care s-ar putea incarca mai lent, iar acestia pot alege sa le marcheze pentru a le citi mai tarziu, sau pot intra pe paginile respective, dar sa nu se enerveze daca asteapta prea mult pentru ca au fost avertizati dinainte.

CITESTE SI:  Facebook va promova clipuri video mai puternic in fluxul de stiri

Aceste schimbari par sa faca partea din efortul Google de a imbunatati experienta in navigarea pe internet de pe dispozitivul tau mobil.

Google a inclus si alte schimbari, mai ales in sistemul de operare Android M. Cu ajutorul taburilor particularizate, utilizatorii pot lansa aplicatii direct din pagina cu rezultatele de cautare.