fbpx
Datele a milioane de clienti Verizon au fost expuse accidental de catre un angajat

Datele a milioane de clienti Verizon au fost expuse accidental de catre un angajat

Datele clientilor sunt confidentiale pentru ca acestea contin adrese de locuinte, numere de telefon, iar in unele cazuri chiar date de plata precum detalii de carduri de credit. Nu este bine sa fie expuse, cum i s-a intamplat companiei Verizon.

Tocmai de aceea de obicei este foarte grav cand datele clientilor sunt furate si postate online pentru ca lumea sa le vada. Din pacate, se pare ca operatorul de telecomunicatii mobile Verizon experimenteaza o problema similara in acest moment.

CITESTE SI:  De ce Tesla a dezactivat functia Autopilot de pe masina unui sofer

Potrivit celor de la ZDNet, se pare ca 14 milioane de arhive ale clientilor Verizon, care au apelat la serviciul de clienti al operatorului de telecomunicatii mobile in ultimele 6 luni, au aparut online.

Cu toate acestea, ar trebui sa mentionam ca acesta nu este un hack al Verizon, ci mai degraba se pare ca un angajat al unei companii din Israel denumita Nice Systems a incarcat datele despre clienti pe un server Amazon S3 neprotejat.

CITESTE SI:  Cum vrea Apple sa scape de parole

Ei bine, daca acest lucru a fost sau nu facut intentionat ramane de vazut, avand in vedere ca un purtator de cuvant al Verizon a spus ca investigheaza aceasta problema cu expunerea datelor clientilor de catre acel angajat.

“Verizon i-a oferit furnizorului anumite date pentru a efectua aceasta sarcina si i-a oferit permisiunea furnizorului sa configureze o stocare AWS ca parte a acestui proiect. Din pacate, angajatul furnizorului si-a configurat in mod incorect stocarea AWS pentru a permite accesul extern”.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum iti permite realitatea virtuala sa practici concedierea unui angajat

Purtatorul de cuvant mai spune de asemenea ca, in acest moment, nu exista niciun indiciu ca datele au fost compromise. De asemenea, Nice Systems sustine ca niciunul dintre sistemele sau produsele sale nu are brese de securitate.

Dar, oricum, faptul ca operatorul de telecomunicatii mobile Verizon a fost expus pentru o vreme probabil nu este unul dintre cele mai linistitoare ganduri pentru clientii sai.