Datele cator oameni au fost expuse dupa ce sistemul HealthCare.gov a fost spart

Datele cator oameni au fost expuse dupa ce sistemul HealthCare.gov a fost spart

Un sistem guvernamental care interactioneaza cu HealthCare.gov a fost spart in aceasta luna, compromitand datele personale importante ale mai multor oameni din Statele Unite.

Oficialii spun ca sistemul HealthCare.gov spart a fost inchis si ca tehnicienii lucreaza pentru a-l restabili inainte de a incepe noile inscrieri pentru sanatate de pe 1 noiembrie. Aproximativ 10 milioane de oameni beneficiaza de legea de asigurare de sanatate a fostului presedinte american, Barack Obama.

Date personale si confidentiale ale unor 75.000 de oameni au fost furate, dupa ce atacatorii au reusit sa acceseze un sistem guvernamental folosit de agenti de asigurare si de brokeri pentru a inscrie clienti in planurile de sanatate.

CITESTE SI:  Care-i singura tara in care se va lansa iPhone-ul dual-SIM, probabil

Sistemul a fost conectat la site-ul HealthCare.gov, principalul website pentru oricine vrea sa se inscrie la un plan de asigurari in cadrul Affordable Care Act.

Site-ul HealthCare.gov in sine nu a fost spart. Atacul a fost asupra sistemului care este folosit de agentii de asigurare pentru a inscrie direct clientii in noi planuri.

CITESTE SI:  De ce legendarul analist Ming-Chi Kuo s-ar putea sa nu se mai concentreze pe Apple

Dupa cum probabil va puteti imagina, oamenii trebuie sa ofere multe date personale atunci cand se inscriu intr-un plan de sanatate. Printre aceste date se numara nume, adrese, codul numeric personal si nu numai.

Aceasta bresa a sistemului HealthCare.gov spart a fost confirmata, dar nu s-a spus ce date au fost furate de la oameni. Nici macar nu s-a explicat cum de a existat o astfel de bresa in sistem. S-a reiterat ca principalul site HealthCare.gov nu a fost afectat si ca acest atac nu afecteaza inscrierea in noile planuri de sanatate care este stabilita pentru data de 1 noiembrie.

CITESTE SI:  De ce pericol au scapat utilizatorii de Tinder

Echipa “lucreaza pentru a identifica cat mai rapid persoanele care ar fi fost afectate, pentru a le putea instiinta si pentru a le oferi resurse”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *