fbpx
Data la care Microsoft ar putea renunta la sistemul de operare Windows 10

Data la care Microsoft ar putea renunta la sistemul de operare Windows 10

Conform companiei Microsoft din Statele Unite, aceasta va renunta sa mai lanseze update-uri pentru sistemul de operare Windows 10 dupa o anumita data. Acea data va fi practic data la care compania ar putea renunta la versiunea 10.

Windows 10 a fost lansat initial in 2015, ceea ce inseamna ca acest sistem de operare a fost lansat acum 6 ani. De asemenea, acest lucru indica faptul ca va fi abandonat de compania Microsoft din Statele Unite in urmatorii 4 ani.

CITESTE SI:  La ce poate rezista SUV-ul blindat al BMW

Pentru ca durata de viata a unui sistem de operare al acestei companii e de 10 ani. Potrivit Microsoft, compania din Statele Unite va lansa update-uri pentru cel putin un Windows 10 Semi-Annual Channel pana in 2025.

De asemenea, conform unei pagini a Microsoft, data abandonarii platformei e de 14 octombrie 2025. Acest lucru nu e foarte surprinzator. La urma urmei, inseamna 10 ani de suport.

De asemenea, acest lucru inseamna ca exista posibilitatea ca va aparea o noua versiune majora a sistemului de operare in curand. Compania Microsoft din Statele Unite a confirmat mai devreme in aceasta luna ca va prezenta viitoarea versiune pe 24 iunie.

CITESTE SI:  Lenovo K80 - primul smartphone Lenovo cu 4GB de RAM

Nu era clar la ce se referea compania din Statele Unite – daca e vorba despre un update major al Windows 10, sau de o noua versiune precum Windows 11. Daca sistemul de operare lansat in 2015 va fi abandonat de Microsoft dupa 4 ani, exista posibilitatea ca compania din Statele Unite lucreaza deja la succesorul sau.

CITESTE SI:  Indiegogo lanseaza Marketplace pentru proiecte de succes

Desi probabil nu va fi lansat in curand, ar putea oferi utilizatorilor o imagine de ansamblu asupra noii versiuni. Oricum ar fi, e posibil ca detaliile vor aparea in saptamanile viitoare. Ce crezi despre asta? Esti atasat de Windows 10 la care compania americana Microsoft va renunta in 2025? Sau esti de parere ca e timpul pentru Windows 11?