fbpx

DARPA vrea sa creeze plante care functioneaza ca senzori care detecteaza atacuri biologice

DARPA vrea sa creeze plante care functioneaza ca senzori care detecteaza atacuri biologice

Cercetatorii de la DARPA au incercat de mult timp sa gaseasca cea mai buna modalitate de a transmite informatii in timp util, concentrandu-se pe senzori electronici si mecanici pentru sarcinile lor.

Senzorii folositi in scopuri care tin de agricultura nu sunt ceva nou. Companiile au creat senzori pe care fermierii le pot utiliza pentru a detecta lucruri, cum ar fi poluarea din aer, umiditatea din sol si asa mai departe.

Cu toate acestea, dat fiind faptul ca plantele sunt de fapt senzori foarte buni si ca pot reactiona in mod natural la stimuli si schimbari externe, de ce sa nu fie folosite acestea in schimb?

CITESTE SI:  Cum stimuleaza Kenya investitiile companiilor tehnologice straine in tara

Aceasta este ideea din spatele celei mai recente initiative a DARPA denumita Advanced Plant Technologies. Ideea este ca, prin manipularea genetica, cercetatorii DARPA vor putea sa creeze plante care se autosustin, ceea ce la randul lor le permit sa actioneze ca un fel de senzori atunci cand vine vorba despre detectarea substantelor chimice, agenti patogeni si asa mai departe.

CITESTE SI:  Cum poate sistemul AI al Kia sa ajusteze interiorul masinii in functie de starea pasagerului

Aceasta nu este prima data cand aceasta idee cu plantele pe post de senzori apare, dar inainte de asta, au fost folosite resurse de care plantele aveau nevoie pentru a supravietui, ceea ce, in schimb, le-a redus rezistenta.

Aceasta noua idee a DARPA indica faptul ca plantele-senzori ar putea fi sustinute de ele insele, ceea ce inseamna ca vor putea functiona mai mult in salbaticie. Asta inseamna ca, in viitor, plantele ar putea fi folosite pentru a detecta cand va avea loc un atac biologic.

CITESTE SI:  VIDEO: Un tipar robotic modular va fi folosit pentru a masura poluarea din apa

In plus, datorita faptului ca acestea sunt plante inseamna, de asemenea, ca pot fi plasate oriunde si nimeni nu se va gandi de doua ori la prezenta lor si ca ar putea fi niste senzori. Propunerile pentru aceasta idee a DARPA vor fi luate pe data de 12 decembrie, iar cei care sunt interesati sa-si prezinte planul, pot face asta prin inregistrarea pana pe data de 6 decembrie prin site-ul DARPA.