fbpx

Cum vrea Xiaomi sa imbunatateasca calitatea camerei de smartphone

Cum vrea Xiaomi sa imbunatateasca calitatea camerei de smartphone

Compania chineza Xiaomi doreste sa imbunatateasca tehnologia camerei pentru smartphone-urile sale. Xiaomi e deja cunoscuta pentru telefoanele destul de performante si cu raport calitate/pret bun, iar in viitor se va alatura companiilor Huawei si Samsung, in ceea ce priveste nivelul calitatii camerelor destinate smartphone-urilor.

Companiile care domina in domeniul camerelor de smartphone-uri in acest moment ar fi Samsung si Huawei. Ambele au venit cu niste camere cu adevarat impresionante pentru smartphone-urile lor.

CITESTE SI:  Specificatiile posibile ale lui Sony Xperia Z4 au fost dezvaluite

Cu toate acestea, se pare ca, in viitor, ar putea aparea un alt rival demn de luat in calcul. Si este vorba despre Xiaomi. Smartphone-urile Xiaomi s-au dovedit a fi destul de bune si vin cu o multime de caracteristici uimitoare.

Dar compania chineza spera sa imbunatateasca si camerele. Pentru asta, Xiaomi a decis sa deschida o noua companie in orasul Tampere, Finlanda. De ce conteaza acest lucru, va intrebati?

Conteaza pentru ca Tampere este caminul multor companii care exceleaza in tehnologia foto/video, in mare masura multumita Nokia al carui centru de cercetare exista de ani de zile acolo.

CITESTE SI:  La ce practica controversata pentru baterii de iPhone-uri renunta Apple

Acel oras e caminul unor experti in camere. Pe langa Nokia, si Huawei si-a deschis propriul centru de cercetare acolo, ceea ce a dus la unele dintre uimitoarele tehnologii foto/video si caracteristici pe care le-am vazut in cele mai recente smartphone-uri ale companiei Huawei din China.

CITESTE SI:  Statiile de autobuz din care tara au incarcatoare wireless pentru smartphone-uri

Se crede ca noul centru de cercetare al Xiaomi se va concentra asupra dezvoltarii produselor, dar se asteapta si ca va incepe cu tehnologiile foto/video.

Ramane de vazut ce va rezulta din noul centru de cercetare din Finlanda. Dar daca esti un fan al smartphone-urilor Xiaomi si ti-ar placea sa vezi o imbunatatire in sectorul camerei, acest lucru ar putea fi inceputul a ceva promitator.