fbpx

Cum vrea Sony sa-i invete pe elevi coding si robotica

Cum vrea Sony sa-i invete pe elevi despre coding si robotica

Compania Sony din Japonia a anuntat acum scurt timp ceva prin care vrea sa-i invete pe elevi despre coding (scrierea de cod), robotica si design. Este vorba despre o adaugire la gama STEAM Education a Sony: un instrument.

Acel instrument al Sony vizeaza profesorii care doresc o solutie cuprinzatoare pentru a oferi pentru elevi educatie de calitate din stiinte, tehnologie, inginerie, arte si matematica (toate astea formand acronimul pentru STEAM).

Nu exista indoieli ca, in viitor, tot mai multe joburi vor implica tehnologie. Asta inseamna ca, la fel ca materii precum matematica si stiintele, elevii din ziua de azi ar trebui sa invete despre tehnologie la o varsta frageda.

CITESTE SI:  Microsoft a renuntat la Windows 7. Cate PC-uri mai ruleaza acest sistem de operare in lume

Aceasta parere este impartasita de multi oameni din lume, unii dintre ei considerand ca astfel de materii ar trebui sa fie obligatorii in scoli pentru elevi. In timp ce asteptam ca mai multe institutii de invatamant si guverne sa puna asta in practica, se pare ca Sony pune bazele instrumentelor educationale, anuntand KOOV Trial Kit, al doilea kit de coding, robotica si de design al companiei.

CITESTE SI:  Cand se va lansa serviciul de sharing de masini electrice al VW

Acest kit pentru elevi vine dupa KOOV Educator Kit care a fost lansat de Sony in 2018 – si a fost proiectat sa fie o prescurtare a kitului, continand numai notiuni de baza din coding, robotica si design.

Acest kit va permite elevilor sa dezvolte abilitatile de baza necesare pentru coding, robotica, design, precum si procesele de gandire din spate. Conform directorului Michiko Araki Kelley de la Sony, “Compania Sony urmareste urmatoarea generatie de tineri inovatori in timp ce ne indreptam spre viitor, asa ca am creat KOOV Trial Kit pentru a oferi mai multor tineri oportunitatea de a invata coding si robotica. Prin adoptarea materiilor STEAM in scoli, speram ca elevii vor fi mai bine pregatiti cu abilitatile necesare pentru viitoarele lor cariere”.