fbpx

Cum vrea Netflix sa recomande continut mai bine ca algoritmii

Cum vrea Netflix sa recomande continut mai bine ca algoritmii

Cum recomanda in acest moment platforme precum YouTube si Netflix continut de urmarit? In mare parte prin algoritmi care analizeaza continutul pe care l-ai urmarit in trecut, algoritmii incercand sa-ti recomande continut despre care cred ca e asemanator. Cat de precise pot fi aceste recomandari ale algoritmilor?

Uneori acestea pot fi destul de precise, dar sunt algoritmii cea mai buna modalitate de a oferi recomandari? Poate ca nu, pentru ca se pare ca compania Netflix din Statele Unite a decis sa inceapa testarea continutului ales de oamenii sai intr-o caracteristica denumita “Collections”.

CITESTE SI:  VIDEO: Care platforma dintre iOS 9 si Android M este mai rapida?

Intr-un fel, acest lucru va fi similar cu actualul sistem de recomandare care recomanda utilizatorilor continut nou de urmarit. Cu toate acestea, continutul companiei Netflix e grupat in categorii diferite precum “Let’s Keep It Light”, “Dark & Devious TV Shows” si “Prizewinning Movie Picks”.

Acest lucru suna similar cu alte sisteme de recomandari folosite de alte platforme. Cum ar fi platforma Spotify in care, in loc ca piesele sa fie impartite in genuri, sunt impartite in functie de dispozitie.

CITESTE SI:  VIDEO: Un clip video arata o randare la 360 de grade a telefonului Google Pixel

Compania Netflix din Statele Unite a confirmat ca testeaza aceasta caracteristica de recomandare, dar compania americana nu a spus daca aceasta caracteristica va deveni una permanenta.

Intr-o declaratie oferita pentru publicatia TechCrunch, un purtator de cuvant al companiei americane Netflix a spus: “Cautam tot timpul noi modalitati de a conecta utilizatorii nostri cu filme si seriale care s-ar putea sa le placa, asa ca testam o noua modalitate de a organiza continut Netflix in colectii pe aplicatia iOS Netflix. Testele noastre in general variaza in functie de timpul de testare si in functie de tarile in care le realizam. Acestea ar putea deveni sau nu caracteristici permanente in serviciul nostru”.

CITESTE SI:  Noul sediu al Apple are panouri din sticla frumoase, dar angajatii se cionesc de ele

Sursa imagine: Flickr.com