fbpx
Cum vrea Mozilla sa ofere un mod criptat de navigare super privata pentru browserul Firefox

Cum vrea Mozilla sa ofere un mod criptat de navigare super privata pentru browserul Firefox

Mozilla exploreaza modalitati prin care le poate oferi utilizatorilor browserului Firefox o experienta de navigare privata si criptata care depaseste actuala navigare privata care nu e sigura. In acest scop, compania Mozilla ar putea implementa un nou mod de “navigare super privata” in browserul sau Firefox.

In momentul de fata, majoritatea browserelor importante ofera deja utilizatorilor un mod de navigare privata. Astfel, identitatea lor este mai bine protejata iar istoricul sesiunilor nu va aparea in istoricul de navigare obisnuit.

CITESTE SI:  Compania care lucreaza la un joc James Bond

Cu toate acestea, sunt aceste moduri private suficiente pentru a fi anonim pe internet? Se pare ca nu, pentru ca cei de la compania Mozilla exploreaza acum posibilitatea implementarii unui mod “super privat de navigare” si criptat in viitoarele versiuni ale Firefox.

Cum functioneaza treaba? Ei bine, Mozilla vrea sa implementeze serviciul Tor in browserul Firefox, pentru ca tot traficul de internet sa fie redirectionat si criptat pe serverele Tor.

CITESTE SI:  Un individ a divulgat secrete Nintendo. Cum va fi pedepsit

Conform Mozilla, modul obisnuit de browsing privat inca trimite traficul prin serverele furnizorului de internet sau prin serverele companiei la care lucrezi, ceea ce inseamna ca navigarea nu este la fel de sigura pe cat credeai.

De asemenea, nu va proteja utilizatorii de programe malware precum keyloggerele si spyware-ul, dar Mozilla crede ca utilizatorii vor fi protejati prin implementarea conectivitatii criptate Tor in browserul Firefox.

CITESTE SI:  Dupa 20 de ani, controlerul N64 va fi reinventat printr-o campanie pe Kickstarter

Dezavantajul este ca redirectionarea traficului prin Tor poate duce la timpi mai ridicati de incarcare a paginilor web in browserul Firefox. Acesta este motivul pentru care Mozilla exploreaza ideea pentru a vedea daca o poate folosi fara a afecta prea mult viteza de incarcare a paginilor. Ramane de vazut daca va avea succes sau nu, dar pare a avea un potential destul de mare in browserul Firefox.