fbpx
Cum vrea Microsoft sa reduca incalzirea globala

Cum vrea Microsoft sa reduca incalzirea globala

2019 a fost al doilea cel mai calduros an de cand se fac masuratori si va fi nevoie de mult efort pentru a incetini incalzirea globala pe Pamant. Acum ceva timp, compania Microsoft din Statele Unite a anuntat cum va contribui la aceste eforturi de reducere si incetinire a incalzirii globale.

Contributia companiei din SUA la aceasta chestiune este simpla. In primul rand, doreste ca, pana in 2030, intreaga sa activitate sa nu emita CO2, pentru a reduce incalzirea globala.

“In timp ce lumea va trebui sa ajunga la zero emisii de carbon (pana in 2050), cei dintre noi care pot ajunge la asta mai devreme de 2050, n-ar trebui sa ezite sa incerce”, a precizat presedintele Microsoft, Brad Smith.

CITESTE SI:  Ce versiuni Windows ale Microsoft au vulnerabilitati de securitate

“De aceea, astazi anuntam un obiectiv ambitios si un nou plan de reducere si inlaturare a amprentei de carbon a Microsoft”. Aceasta e o schimbare importanta fata de planurile Microsoft de a reduce emisiile de carbon cu pana la 75% care au fost anuntate acum doar doi ani in urma.

Pe langa planurile sale de a-si reduce emisiile de carbon pana in 2030, compania din SUA mai spune ca va elimina din mediul inconjurator tot carbonul pe care compania l-a emis direct sau produs prin utilizare electrica de cand compania a fost fondata in 1975.

CITESTE SI:  Cum ar putea deveni util logoul Apple de pe iPhone-urile viitoare

Aceasta e o provocare uriasa pentru reducerea incalzirii globale, iar compania remarca faptul ca realizarea acelui progres va necesita un plan detaliat pentru urmatoarele decenii. Pentru inceput, Microsoft spune ca va finanta partial aceasta initiativa prin extinderea taxei pe carbon intern, taxa pe care compania din Statele Unite a avut-o din 2012, pentru a reduce incalzirea globala.

CITESTE SI:  Despre Steam China, platforma pentru China a companiei Valve

Microsoft va incepe sa puna taxe pentru emisiile sale care duc la incalzirea globala, dar si pentru emisiile de carbon produse de lantul sau de aprovizionare. In acest scop, compania Microsoft din SUA lanseaza si o initiativa pentru a educa furnizorii si clientii pentru a-si reduce amprenta de carbon.

In plus, Microsoft lanseaza un fond de 1 miliard de dolari pentru a stimula crearea de tehnologii de reducere si eliminare a emisiilor de carbon, pentru incetinirea incalzirii globale.