fbpx

Cum vrea Instagram sa repereze hartuirea din imagini

Cum vrea Instagram sa repereze hartuirea din imagini

Instagram poate deja sa elimine ceva hartuire in comentarii. Acum, insa, reteaua sociala procedeaza la fel si pentru imagini. Reteaua sociala Instagram a planuit un sistem care repereaza in mod proactiv hartuirea din imagini. Tot va fi nevoie ca moderatorii umani sa analizeze continutul de pe Instagram inainte de a lua o decizie de stergere sau ignorare.

Hartuirea online este, din nefericire, mai frecventa decat ne-am dori, desi Instagram a introdus diverse instrumente pentru a ajuta la tinerea la distanta a hartuirii la sectiunea de comentarii.

CITESTE SI:  Este Pokemon GO deja in declin?

Cu toate acestea, ce-ar fi daca hartuirea ar fi facuta printr-o imagine pe care filtrele obisnuite nu o pot depista? Aceasta este o zona de care Instagram planuieste sa se ocupe folosind invatarea automata.

Compania intentioneaza sa utilizeze invatarea automata pentru a repera hartuirea care apare in imagini. Utilizarea invatarii automate nu inseamna ca Instagram va sterge automat astfel de postari, ci mai degraba le va marca mai proactiv, astfel incat moderatorii umani sa le poata sterge mai repede decat inainte, pentru ca anterior moderatorii trebuiau sa astepte ca alti oameni sa le marcheze.

CITESTE SI:  De ce cofondatorii Instagram ar fi demisionat de la Facebook

Acest lucru este usor diferit de modul in care Facebook se ocupa de fotografiile care incalca regulile. Facebook practic a lansat un instrument de prevenire a postarii imaginilor nud din razbunare.

Acest instrument necesita ca utilizatorii sa impartaseasca imagini despre care cred ei ca ar putea fi incarcate din razbunare de altii, iar atunci cand fotografiile erau incarcate, Facebook le putea detecta si sa impiedice postarea lor.

CITESTE SI:  Cum e monstrul de smartphone Honor View 20 cu camera de 48MP

Pe langa prevenirea hartuirii prin imagini, Instagram va incerca de asemenea sa elimine abuzul din timpul live-urilor, cu filtre optionale pentru comentarii la clipurile video live. Sa speram ca astfel lucrurile se vor imbunatati.