fbpx

Cum vrea China sa-si creasca economia si sa atraga mai multe companii high-tech

Cum vrea China sa-si creasca economia si sa atraga mai multe companii high-tech

Oficialii din China au declarat ca vor pune in aplicare o politica speciala in zona recent extinsa de comert liber din Shanghai, intr-o incercare de a creste economia, de a atrage companiile high-tech si a promova comertul liber, intrucat disputa comerciala dintre Beijing si Washington ameninta ca va excalada intr-un razboi economic in toata regula.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a escaladat brusc razboiul comercial SUA-China acum ceva timp, cand a amenintat ca va impune incepand cu 1 septembrie taxe de 10% pentru marfurile importate din China in Statele Unite, marfuri in valoare de 300 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  O drona a fost folosita pentru a gasi o femeie disparuta

China va acorda licente de import de combustibili fosili bruti (aurul negru) companiilor calificate, a indicat Consiliul de Stat intr-o declaratie, adaugand ca va oferi politici fiscale preferentiale pentru companiile high-tech care opereaza in anumite domenii, pentru a fi crescuta economia tarii.

China va depune eforturi pentru a atrage mai multe companii high-tech pentru a se stabili in a doua cea mai mare economie a lumii, a declarat ministrul comertului vineri, fara a oferi multe detalii suplimentare.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum creeaza sistemul AI al NVIDIA clipuri video slow motion convingatoare

Comentariul a venit in conditiile in care exporturile tarii au revenit, in mod neasteptat, la crestere in luna iulie. Iar asta datorita cresterii cererii globale, in ciuda cresterii presiunii comerciale din partea Statelor Unite.

De asemenea, ministrul comertului din China a spus in declaratia sa ca se asteapta ca volumul de exporturi al companiilor chineze va creste rapid in a doua jumatate a anului 2019.

CITESTE SI:  Pe ce iPhone-uri poti instala Android

Oficialii din China au declarat marti ca vor implementa o politica fiscala speciala in zona de comert liber din Shanghai recent extinsa. Pentru a se creste economia, se vor acorda licente de import pentru combustibili fosili bruti companiilor calificate si se vor oferi politici fiscale preferentiale pentru companiile high-tech care opereaza in domeniile inteligenta artificiala, aviatie civila, semiconductori si biofarmaceutice.

Sursa imagine: Flickr.com

Facebook