fbpx

Cum vrea Apple sa foloseasca iPhone-urile pentru identificarea personala

Cum vrea Apple sa foloseasca iPhone-urile pentru identificarea personala

Depus la Oficiul pentru Brevete si Marci al Statelor Unite pe data de 30 martie si publicat joi, un brevet Apple descrie cum un sistem ar putea importa date personale de identificare de la o sursa. Aceleasi date ar putea fi apoi oferite unei autoritati ca o forma de dovada.

iPhone-urile si smartphone-urile noastre sunt dispozitive foarte personale si, in unele cazuri, acestea pot fi folosite deja pentru identificarea personala, cum ar fi stocarea permiselor soferilor.

Cu toate acestea, se pare ca Apple duce lucrurile cu un pas mai departe si indica faptul ca iPhone-urile ar putea fi folosite si ca pasapoarte. Asta conform unui brevet Apple pentru identificarea personala recent descoperit.

CITESTE SI:  In ce parti ale lumii s-a intrerupt functia de apeluri video a Zoom

Acesta indica faptul ca, prin utilizarea unui spatiu de stocare securizat impreuna cu RFID, iPhone-ul companiei Apple prezinta potentialul de a fi folosit ca pasaport.

Brevetul companiei Apple mentioneaza, de asemenea, ca se folosesc din ce in ce mai mult pasapoartele electronice – care sunt pasapoarte care vin cu un cip incorporat in ele.

CITESTE SI:  Bateria lui Galaxy S8 se va degrada mai lent decat cea a lui Galaxy S7

Acest cip contine informatii despre persoana, cum ar fi numele, data nasterii, tara de origine si asa mai departe, ceea ce inseamna ca ceea ce sugereaza Apple nu este ceva chiar nou, doar ca vine intr-o alta forma.

Este o idee interesanta sa ne putem stoca toate informatiile intr-un singur dispozitiv (iPhone-ul), desi trebuie sa ne intrebam ce probleme de securitate implica aceasta identificare personala.

CITESTE SI:  Xiaomi ar putea lansa propriile procesoare in 2016

Avand in vedere ca iPhone-urile si smartphone-urile noastre sunt susceptibile la hack-uri, malware, furt, pierdere si multe altele, are cu adevarat logica ca iPhone-urile sa fie folosite pentru ceva atat de important precum un pasaport si pentru identificarea personala?

Acestea fiind spuse, identificarea personala este doar o idee pentru iPhone pe care Apple a avut-o si nu se stie daca compania intentioneaza sa o puna in practica, dat fiind faptul ca este doar un brevet.