fbpx

Cum vor putea utilizatorii Facebook sa revendice drepturile asupra imaginilor lor

Cum vor putea utilizatorii Facebook sa revendice drepturile asupra imaginilor lor

Compania Facebook din SUA doreste sa le permita utilizatorilor Facebook si Instagram, in special creatorilor, sa revendice drepturile asupra imaginilor lor, pentru ca acestea sa nu fie folosite de alti utilizatori.

FB testeaza o noua modalitate de a le permite utilizatorilor retelei sociale sa revendice drepturile asupra fotografiilor si sa emita cereri de eliminare, daca doresc, relateaza The Verge.

Ieri, compania FB din Statele Unite a dezvaluit Rights Manager for Images, un instrument care ofera creatorilor posibilitatea de a detecta si modera locurile in care imaginile lor apar pe Facebook si Instagram.

CITESTE SI:  Ce pret are aparatul de aer conditionat purtabil al Sony

Mai intai, compania Facebook din Statele Unite testeaza noul instrument cu anumiti parteneri. Pentru a folosi instrumentul, creatorii vor trebui sa incarce un fisier CSV al imaginii lor si al metadatelor sale.

Utilizatorii pot specifica unde se aplica drepturile de autor. Instrumentul de revendicare a drepturilor va monitoriza unde apare imaginea, iar creatorii pot decide sa pastreze acea fotografie incarcata de altcineva, sa emita o eliminare sau sa o blocheze pe anumite teritorii.

CITESTE SI:  VIDEO: Acesti roboti au dansat in sincron pentru un record Guiness

Dupa cum remarca publicatia The Verge, acest lucru ar avea un impact mai ales asupra retelei de photo-sharing Instagram a FB, acolo unde utilizatori diferiti folosesc adesea aceleasi imagini.

Acele postari ar putea fi vulnerabile la eliminari. Modificarile ar putea avea implicatii si pentru meme-uri. Compania Facebook din Statele Unite va trebui sa decida daca editarea unui meme poate fi considerata ca fiind crearea unei imagini noi.

CITESTE SI:  Aplicatia Android a Microsoft care a ajuns la un miliard de instalari

Facebook nu a specificat cu ce parteneri testeaza noul instrument (managerul de drepturi) si inca nu e clar cand intentioneaza sa ofere acel manager de drepturi si pentru alti utilizatori ai retelei sociale.