fbpx

Cum vor putea dronele DJI sa detecteze avioane si elicoptere

Cum vor putea dronele DJI sa detecteze avioane si elicoptere

Acum ceva vreme, DJI a gazduit un grup de experti din domeniul aviatiei, inclusiv de la Administratia Federala de Aviatie din Statele Unite, pentru a discuta despre a produce drone de consum care pot detecta avioane si elicoptere. Micile aparate de zbor DJI vor fi in stare de asa ceva incepand cu 1 ianuarie 2020.

Dronele sunt instrumente extrem de utile pentru tot felul de lucruri, fie ca este vorba despre fotografie, videografie, cautare si recuperare. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea instrumentelor, ele pot fi utile sau obstacole, in functie de utilizatorii lor.

CITESTE SI:  Statul american in care Baidu poate acum testa masini autonome fara sofer

Dupa cum am vazut in trecut, dronele pot perturba zborurile zburand prea aproape de aeroporturi, ceea ce ridica ingrijorari conform carora acestea ar putea intra in motoarele avioanelor.

DJI a incercat sa reduca astfel de probleme folosind software geofencing in dronele sale pentru a-i alerta pe proprietari in legatura cu zonele in care nu pot zbura.

Acum compania a anuntat ca va implementa in drone detectarea elicopterelor si avioanelor anul viitor, printr-o noua caracteristica denumita AirSense. Aceasta este o tehnologie de detectare a avioanelor si elicopterelor dezvoltata timp de 30.000 de ore de inginerii DJI.

CITESTE SI:  Cat de eficient e acest sistem AI pentru detectarea cancerului de san, fata de medici

Cum functioneaza? Ei bine, tehnologia companiei DJI va incerca sa detecteze semnalele ADS-B care sunt de obicei emise de avioane si elicoptere. Astfel, aceasta tehnologie de detectare va ajuta proprietarii de drone sa evite avioanele si elicopterele in timp ce-si piloteaza aparatele mici de zbor.

CITESTE SI:  S-ar putea ca nu MediaTek va furniza modemuri 5G pentru Apple, pana la urma

Aceasta tehnologie de detectare va ajunge pe micile aparate de zbor DJI anul viitor, iar acestea vor avea nevoie de receptoare ADS-B care cantaresc peste 250 de grame fiecare.

Pe langa faptul ca tehnologia va putea detecta avioane si elicoptere, DJI va implementa si alte masuri de siguranta, cum ar fi un sistem automat de avertizare pentru pilotii de drone care le piloteaza pe distanta lungi.