fbpx
Cum vor fi alimentate Jocurile Olimpice din 2020 din Tokio folosind 100% energie regenerabila

Cum vor fi alimentate Jocurile Olimpice din 2020 din Tokio folosind 100% energie regenerabila

S-a anuntat acum ceva vreme ca Japonia va lansa un serviciu de masini fara sofer in Tokio, la timp pentru Jocurile Olimpice din 2020. Jocurile Olimpice si cele Paralimpice vor fi, evident, evenimente majore pentru tara, iar Japonia vrea sa valorifice oportunitatea de a avea un impact pozitiv asupra modului in care se desfasoara aceste competitii sportive in 2020 in Tokio.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2020 din Tokio lucreaza din greu pentru a se asigura ca intregul eveniment este alimentat folosind energie regenerabila.

CITESTE SI:  O platforma alimentata de energie solara valorifica hidrogenul din ocean

Comitetul spune ca toata energia electrica care va fi folosita in cadrul JO din 2020 din Tokio va veni in intregime din surse regenerabile, in incercarea de a promova decarbonizarea.

Dar asta nu e tot. Comitetul intentioneaza, de asemenea, sa utilizeze serviciile de inchiriere, in asa fel incat 99% dintre toate bunurile procurate pentru Jocurile Olimpice din 2020 sa poata fi reutilizate sau reciclate.

CITESTE SI:  De ce compania Apple ar putea avea soarta Nokia

Acest obiectiv privind energia din surse regenerabile nu se limiteaza numai la locurile de desfasurare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice din Tokio. Obiectivul privind energia regenerabila se va aplica de asemenea centrului in care sunt cazati sportivii, centrului pentru presa si centrului international pentru transmisii TV.

Aceasta va fi o initiativa fara precedent pentru un eveniment de aceasta dimensiune, dar comitetul este increzator ca va reusi sa atinga acest obiectiv prin cumpararea de energie regenerabila de la companiile energetice si prin instalarea de panouri solare pentru energie regenerabila.

CITESTE SI:  VIDEO: Nu vei ghici care-i primul smartphone pliabil lansat

Evenimentul sau din 2020 din Tokio urmareste si implicarea cetatenilor intr-o initiativa continua de a crea medalii pentru Jocurile Olimpice din metale care sunt colectate din smartphone-urile reciclate si din dispozitivele mobile.