Cum va sprijini Google dispozitivele Android pliabile

Cum va sprijini Google dispozitivele Android pliabile

Avand in vedere ca Samsung si-a dezvaluit smartphone-ul pliabil, compania Google a anuntat suport Android pentru aceasta noua categorie de dispozitive. Categoria de dispozitive pliabile fiind denumita Foldables, compania Google pune la punct bazele folosind caracteristicile Android existente.

Producatorii de dispozitive sunt liberi sa produca smartphone-uri cu orice design doresc. Desigur ca softul trebuie sa suporte respectivul design.

Acesta este motivul pentru care displayurile cu breton din smartphone-uri incep sa devina mai populare: Google a anuntat ca Android va suporta displayurile cu breton.

Dar acum ca incepem sa vedem din ce in ce mai multe companii anuntand planuri pentru smartphone-uri pliabile, se pare ca Google vrea sa-si aduca contributia.

CITESTE SI:  Cat de eficient energetic este noul procesor AMD Ryzen 7 2700E

In cadrul Android Dev Summit din 2018, vicepresedintele de inginerie Dave Burke al Google a anuntat ca Android va suporta dispozitive pliabile.

Potrivit Google, “De exemplu, ati putea incepe sa porniti un clip video pe ecranul pliat de dimensiuni mici in timp ce va aflati in miscare, dar mai tarziu va puteti aseza undeva pentru o experienta mai captivanta. Puteti desface dispozitivul pentru un ecran mai mare de tableta. Pe masura ce il desfaceti, aplicatia se transfera pe ecranul mai mare”.

CITESTE SI:  Primul update Google Glass a fost lansat dupa aproape trei ani. Ce aduce nou

Ceea ce este interesant este faptul ca la un moment dat Google practic a creat o versiune a Android special pentru tablete, inainte de a unifica platforma.

Acestea fiind spuse, 2019 s-ar putea dovedi un an interesant pentru dispozitivele noastre mobile Android. Asta pentru ca se spune ca Lenovo dezvolta o tableta pliabila si se asteapta ca si LG isi va prezenta smartphone-ul pliabil la CES 2019. Iar Huawei a confirmat de asemenea planuri pentru propriul sau dispozitiv pliabil. Ramane sa vedem ce se va intampla in viitor cu aceste device-uri si daca vor avea succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *