fbpx

Cum va restrictiona automat YouTube clipurile video in functie de varsta

Cum va restrictiona automat YouTube clipurile video in functie de varsta

Compania YouTube a dezvaluit ca lucreaza la ceva pentru a restrictiona clipurile video de pe platforma sa in functie de varsta utilizatorilor. Iar asta intr-un mod automat si fara a se mai baza pe creatori.

YouTube permite creatorilor sa aplice restrictii de varsta clipurilor, pentru ca numai utilizatorii peste o anumita varsta sa le poate urmari.

Cu toate acestea, aceasta sarcina a fost pusa in principal in carca creatorilor, acestia avand responsabilitatea de a-si restrictiona clipurile video.

CITESTE SI:  Platforma in care streamerii si spectatorii vor participa impreuna la jocuri

Cu exceptia momentelor sporadice in care algoritmul YouTube semnaleaza continut inadecvat, pentru ca echipa companiei sa-l examineze. Cu toate acestea, in viitor, YouTube intentioneaza sa transforme aceste restrictii de varsta pentru a fi omniprezente si standardizate.

Se doreste sa se foloseasca acelasi algoritm AI care e deja folosit pentru marcarea clipurilor video inadecvate, dar acum si pentru a aplica restrictii automate de varsta pentru filmulete.

Prin aceasta implementare, ar fi dificil pentru unii utilizatori sa exploateze lacunele, cum ar fi sa urmareasca clipurile video YT incorporate pe un alt site web.

CITESTE SI:  Motorul de cautare Google prezice ca urmatorul presedinte al Statelor Unite va fi Hillary Clinton

Potrivit YouTube, aceasta implementare inseamna ca, atunci cand un filmulet restrictionat in functie de varsta e incorporat pe un alt site web si un utilizator click-uieste pe acesta, utilizatorul va fi dus pe pagina YT si va trebui sa se conecteze la contul sau pentru a-si verifica varsta.

CITESTE SI:  Cortana a prezis corect castigatorii concursului Eurovision

YouTube precizeaza: “Acest lucru se va asigura ca, indiferent de locul in care un clip video e descoperit, acesta va fi restrictionat automat si va putea fi vizionat doar de publicul corespunzator”.

YouTube a fost criticata in trecut pentru o parte din continutul pe care l-a permis pe platforma sa. Anterior, compania a fost criticata pentru clipurile video tulburatoare si cu teorii ale conspiratiei care au aparut pentru publicul nepotrivit.