Cum va lupta Samsung cu producatorii chinezi de smartphone-uri care ii micsoreaza veniturile

Cum va lupta Samsung cu producatorii chinezi de smartphone-uri care ii micsoreaza veniturile

Daca ne-am uita in trecut la piata de smartphone-uri, cam acum 4-5 ani, am vedea ca companii precum Apple si Samsung erau in frunte cand vine vorba despre smartphone-uri.

Cu toate acestea, piata este acum plina cu multi producatori chinezi care ofera smartphone-uri mai ieftine si cu un raport pret/calitate mai bun, asa ca lucrurile nu mai sunt asa cum erau inainte.

De fapt, acum nu multa vreme Huawei a detronat Apple si a devenit al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume. Acestea fiind spuse, se pare ca si producatorul Samsung a primit o lovitura in ultima vreme.

CITESTE SI:  VIDEO: Exynos Galaxy S7 pare sa depaseasca varianta cu Snapdragon 820

Conform celor mai noi rezultate financiare ale companiei Samsung, divizia sa mobila a generat un venit de 22 de miliarde de dolari, dar profitul in trimestrul 3 a fost de numai 1,9 miliarde.

Producatorul a atribuit acest lucru unei scaderi a vanzarilor de telefoane de nivel inferior si mediu, dar si unei cresteri a costurilor de marketing. Cu toate acestea, producatorul are un plan pentru a indrepta lucrurile.

CITESTE SI:  Vanzarile lui iPhone X in China si Japonia sunt incredibile, se pare

Si anume prin lansarea smartphone-ului pliabil si a telefoanelor 5G. “Mai mult, Samsung va consolida competitivitatea pe termen mediu si lung prin conducerea inovarii cu lansarea telefoanelor pliabile si 5G, dar si prin imbunatatirea asistentului virtual Bixby si a serviciilor IoT”.

Stim ca producatorul Samsung intentioneaza sa lanseze smartphone-ul sau pliabil luna viitoare la Conferinta Dezvoltatorilor Samsung, dar abia in trimestrul 2 al anului 2019 ar putea fi disponibil pentru cumparare acel telefon.

CITESTE SI:  Cetatenii seniori fac exercitii fizice impreuna cu roboti in Singapore

Acestea fiind spuse, lumea inca nu stie daca smartphone-urile pliabile vor avea succes sau nu, dar Samsung pare sa creada ca are ceva special pentru noi. Poate ca compania sud-coreeana va reusi sa tina piept avalansei de producatori chinezi de telefoane cu preturi mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *