fbpx

Cum va lupta BBC cu stirile false impreuna cu giganti tehnologici

Cum va lupta BBC cu stirile false impreuna cu giganti tehnologici

Planuri de a submina stirile false au fost anuntate de BBC in colaborare cu unele dintre cele mai mari nume in jurnalism si tehnologie. Mai multi giganti tehnologici vor lucra cu BBC in acest sens.

Desi stirile false si dezinformarea nu sunt ceva nou, in ziua de azi, cand avem social media, stirile false se pot raspandi mult mai rapid decat in trecut.

Acest lucru a creat o problema si se pare ca BBC colaboreaza cu mai multi giganti tehnologici pentru a reduce raspandirea stirilor false pentru a nu afecta prea multe persoane.

CITESTE SI:  China se joaca cu WhatsApp, blocand serviciul cu ajutorul filtrelor sale

Conform BBC, compania va lucra cu giganti tehnologici precum Google, Twitter si Facebook pentru acest lucru. Acest plan al BBC va include ceea ce acestia numesc “sistem de avertizare timpurie”.

Planul BBC implica crearea unui “sistem astfel incat organizatiile sa se alerteze reciproc rapid cand descopera dezinformare care ameninta vietile oamenilor sau care perturba democratia in timpul alegerilor. Accentul va fi pus pe miscarea rapida si colectiva pentru a submina dezinformarea inainte de a prelua controlul”.

CITESTE SI:  Jeff Bezos de la Amazon intreaba pe Twitter cum ar trebui sa-si doneze averea

Conform directorului general al BBC, Tony Hall, “Dezinformarea si asa-numitele stiri false reprezinta o amenintare pentru noi toti. In cel mai rau caz, pot reprezenta o amenintare serioasa pentru democratie si chiar pentru viata oamenilor. Acest summit a aratat o determinare de a lua masuri colective pentru a lupta cu aceasta problema si am convenit niste pasi cruciali in acest sens”.

CITESTE SI:  Cum e scaunul cu rotile AI controlat cu expresii faciale

Aceasta nu e prima data cand companiile au venit cu modalitati de a submina stirile false. O perioada, gigantul tehnologic Facebook a testat diferite modalitati de a identifica surse de stiri care sunt indoielnice, de a le marca si de a-i avertiza pe utilizatori. Nu e clar care modalitate va functiona, asa ca va trebui sa asteptam si sa vedem.

Sursa imagine: Flickr.com