fbpx
Cum va incerca agentia spatiala americana sa lumineze Luna in intuneric

Cum va incerca agentia spatiala americana sa lumineze Luna in intuneric

Luna, satelitul natural al Pamantului, poate ramane in intuneric saptamani intregi, asa ca cei care vor forma o prezenta pe termen lung pe Luna nu se pot baza pe energia solara pentru a lumina satelitul natural cand e intuneric. Din acest motiv, agentia spatiala din Statele Unite s-a gandit la ceva anume pentru a putea dezvolta alte tehnologii de generare a energiei.

Daca agentia spatiala americana NASA va avea o prezenta pe termen lung pe Luna, va avea nevoie de o alternativa la energia solara obisnuita, iar asta pentru ca noptile lunare pot dura peste doua saptamani in unele cazuri.

CITESTE SI:  Cat costa cel mai performant supercomputer din lume, Fugaku din Japonia

Iar agentia spatiala americana doreste contributia oamenilor externi pentru a lumina satelitul natural cand e intuneric. Aceasta a format un parteneriat cu HeroX pentru o provocare de crowdsourcing “Watts on the Moon” care ofera premii totale de pana la 5 milioane de dolari pentru cei care pot crea solutii energetice pentru misiunile catre Luna.

Contribuitorii nu vor trebui sa astepte ca tehnologia sa fie aprobata inainte de a fi folosita intr-o misiune catre Luna. Provocarea in trei faze incepe cu creatorii care ofera solutii care pot propulsa o misiune cu trei activitati.

CITESTE SI:  Noua companie care ar dezvolta propriile cipuri ARM

Judecatorii agentiei spatiale americane vor alege pana la 3 castigatori pentru fiecare activitate si le vor inmana cate 100.000 de dolari. De asemenea, pana la patru alti castigatori vor castiga 50.000 de dolari fiecare.

Faza 2 va consta in faptul ca castigatorii vor trebui sa dezvolte prototipuri, premiile pentru ei fiind de pana la 4,5 milioane de dolari. Daca una sau mai multe companii ajung la faza 3, acestea vor colabora cu agentia spatiala americana pentru a construi hardware pentru o “demonstratie operationala” pe Luna.

CITESTE SI:  Cum lupta Facebook cu stirile false despre reteaua sa sociala

Participantii individuali trebuie doar sa fie cetateni americani, in timp ce organizatiile trebuie sa functioneze in principal in SUA. Agentia spatiala americana va trimite din nou oameni pe Luna in 2024, dar noile tehnologii nu trebuie neaparat sa fie pregatite pana atunci.