fbpx

Cum va imbunatati Qualcomm calitatea wireless a sunetului pe telefoane

Cum va imbunatati Qualcomm calitatea wireless a sunetului pe telefoane

La doar cateva zile dupa ce a dezvaluit proiectul sau de a aduce componenta haptica pe Android, compania Qualcomm din Statele Unite a anuntat un alt proiect ambitios, acesta fiind menit sa reduca lacunele in performanta sunetului telefoanelor si a altor dispozitive in modul wireless.

De aceasta data compania Qualcomm din Statele Unite se concentreaza pe stimularea calitatii sunetului wireless pe telefoane si casti (inclusiv de gaming) prin combinarea componentelor sale mobile si de audio pentru a reduce latenta si a elimina problema cu conexiunea sunetului wireless pe telefoane.

CITESTE SI:  Defectul unor smartphone-uri iPhone 12 mini de la Apple

Pentru a spori calitatea sunetului wireless pe telefoane si alte dispozitive, Qualcomm utilizeaza latente Bluetooth de doar 89ms (care sunt cu 45% mai mici decat in cazul rivalilor), anulare activa a zgomotului, suport pentru sunet de 96kHz de inalta calitate si, desigur, voce super wideband.

Ca de obicei, producatorii de dispozitive vor putea sa licentieze tehnologia de la Qualcomm, oferita sub noul nume “Snapdragon Sound”. Primii sai clienti includ producatorul chinez de telefoane Xiaomi si compania de casti Audio-Technica.

CITESTE SI:  Cum vor functiona castile wireless OnePlus Buds mai corespunzator cu alte smartphone-uri Android

Ambele companii vor incorpora suita de sunet wireless de calitate superioara in produsele lor viitoare. Daca vor exista sorti de izbanda, Qualcomm Snapdragon Sound va aparea pe orice, de la telefoane pana la casti si chiar pe PC-uri si smartwatch-uri.

Desi sunetul de inalta calitate este disponibil in orice caz de utilizare identificat de Qualcomm – de la streamuri de muzica fara pierderi de calitate pe Tidal (si in viitor pe Spotify) si suport Dolby Atmos pe casti – obiectivul este de a eradica unele lacune care exista cu experienta de ascultare wireless pe telefoane si alte device-uri, pentru a fi mai similara cu ascultarea prin fir.

CITESTE SI:  Bateria smartwatch-urilor nu se va imbunatati prea curand

“Urechea umana poate detecta latente si alte lacune care apar frecvent in streaming-ul de muzica, videoconferinte sau in jocuri prin conexiuni wireless”, a declarat James Chapman, vicepresedinte si director general in cadrul Qualcomm.