fbpx
Cum va fi imbunatatit cipul A14 al companiei Apple pentru iPhone-urile din 2020

Cum va fi imbunatatit cipul A14 al Apple pentru iPhone-urile din 2020

Acum cateva zile, s-a spus ca cipul A13 al Apple pentru iPhone-urile din acest an vor continua sa fie fabricate folosind procesul de 7nm, la fel ca A12 de anul trecut.

DigiTimes informeaza ca, pentru iPhone-urile din 2020, Apple va veni cu imbunatatiri importante in ceea ce priveste procesoarele mobile. Aceasta publicatie spune ca TSMC va produce procesoare A14 pe 5nm pentru iPhone-urile companiei Apple din Cupertino, anul viitor.

Cand vine vorba despre a determina cat de puternic sau eficient este un cip, exista si alte lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere in afara de frecventa.

CITESTE SI:  Care e cel mai bine vandut smartphone din lume in 2018

Conteaza si procesul pe care a fost construit cipul. Desi unora nu le pasa pe cati “nm” (nanometri) a fost construit un cip, viteza si eficienta procesorului depind de asta.

A12 al Apple este in prezent construit pe procesul de 7nm de TSMC si se asteapta ca in 2020 Apple va veni cu imbunatatiri. Intr-o stire de DigiTimes, aflam ca in 2020 procesorul (presupus) A14 pentru iPhone-uri ar putea fi construit pe procesul de 5nm.

CITESTE SI:  Cand ar putea lansa Apple un iPhone cu display pliabil, potrivit analistilor

De asemenea, stirea sustine ca Apple va apela din nou la TSMC pentru producerea acestor cipuri A14 pentru iPhone-uri. Pentru cei care se intreaba de ce asta conteaza, ei bine, asa cum am spus, cu cat e mai mic procesul, cu atat procesorul va fi mai rapid si mai eficient energetic.

Asta pentru ca, cu cat procesul e mai mic, cu atat se reduc spatiile dintre tranzistori. Asta inseamna ca performanta creste. Pana acum, procesoarele A12 ale companiei din Cupertino pentru iPhone-uri s-au dovedit a fi extrem de capabile.

CITESTE SI:  Cum dezvaluie accelerometrul smartphone-ului ce personalitate ai

De exemplu, cand au fost evaluate anul trecut, s-a descoperit ca cipurile A12 din iPhone-uri au scoruri de performanta similare cu cele ale unui cip desktop. Desi aceasta s-ar putea sa nu fie cea mai precisa comparatie, este greu sa negi cat de puternice au devenit procesoarele mobile ale Apple de-a lungul anilor.