fbpx

Cum va captura acest startup CO2-ul din atmosfera

Cum va captura acest startup CO2-ul din atmosfera

Un anumit startup germano-israelian intentioneaza sa reduca poluarea aerului, iar asta prin capturarea CO2-ului din atmosfera poluata. Conform fondatorului acelei companii, ideea sa e mai ieftina si implica mai putine costuri.

Un startup germano-israelian (care se numeste High Hopes) a ales Ziua Pamantului pentru a-si anunta intentia de implementare a unei modalitati de a captura CO2-ul din atmosfera prin baloane cu aer cald.

Se spera ca aceasta modalitate va fi mai ieftina si mai rapida pentru a captura CO2-ul din atmosfera poluata timp de sute de ani. Startup-ul germano-israelian a lansat doar cateva misiuni pentru a-si testa teoria pana acum, dar e increzator.

CITESTE SI:  Uber vrea ca soferii din Londra sa foloseasca masini electrice pana in 2025

Suficient de increzator pentru a-si publica ideea. Dioxidul de carbon ingheata, devine gheata la -78 de grade Celsius, ceea ce necesita cantitati mari de energie.

Cu toate acestea, conform fondatorului startup-ului High Hopes, Eran Oren, ideea sa e mai eleganta si consuma mai putina energie, pentru ca permite naturii insasi sa se ocupe de grosul muncii, adica de inghetarea dioxidului de carbon.

CITESTE SI:  Cat timp i-a luat unui camion autonom sa transporte marfa pe o distanta de 4500 de kilometri

La anumite altitudini, temperaturile din atmosfera scad. Conform serviciului Meteorologic National din Statele Unite, temperaturile la anumite altitudini se incadreaza intr-o medie de -60 de grade Celsius.

Fondatorul startup-ului crede ca CO2-ul ar trebui sa fie racit cu cateva grade in plus pentru a deveni solid. Acel CO2 solid este apoi condus intr-un vas de presiune (revine la starea sa de gaz atunci cand se incalzeste) si revine la sol.

CITESTE SI:  In ce perioada se descompune plasticul pe baza de plante

Ce parere ai despre aceasta idee a startup-ului germano-israelian High Hopes de a captura CO2-ul din atmosfera? Crezi ca baloanele cu aer cald vor fi fezabile pentru a reduce din poluarea atmosferei?