fbpx
Cum va avea grija Google Chrome ca cererile de notificari sa fie mai putin agasante

Cum va avea grija Google Chrome ca cererile de notificari sa fie mai putin agasante

Navigarea pe internet in 2019 nu este intotdeauna o experienta placuta. Site-urile web va solicita in permanenta sa acceptati cookie-uri si, poate cel mai agasant, sa acceptati ca site-urile web sa va trimita notificari. Google lucreaza pentru ca cererile de abonare la notificari sa fie mai putin agasante in browserul Chrome.

Cu siguranta unii au accesat anumite site-uri web folosind browserul Google Chrome si au fost intrebati daca doresc ca respectivele site-uri sa le trimita notificari.

CITESTE SI:  Samsung sarbatoreste succesul lui Samsung Z1 printr-o varianta aurie

Aceste notificari sunt de obicei folosite pentru ca utilizatorii sa stie cand apare un articol nou. Cu toate acestea, cererea de abonare poate fi destul de agasanta si intruziva, dar acest lucru s-ar putea schimba in curand.

Conform unei stiri de XDA Developers, Google lucreaza pentru a efectua unele modificari pentru browserul Chrome pentru Android si pentru desktop care sa duca la cereri de abonare mai putin agasante.

De exemplu, pentru browserul Google Chrome pentru Android se zice: “Activeaza cereri mai silentioase pentru abonarea la notificari. Cand un site web doreste sa afiseze notificari, cererea obisnuita e inlocuita in browserul Chrome cu o versiune mai discreta”.

CITESTE SI:  Cu ce vrea UE sa inlocuiasca portul Lightning de pe iPhone-urile Apple

Cu toate acestea, pentru browserul Chrome pentru desktop, se pare ca Google ar putea bloca in intregime aceste cereri de abonare. In acest caz, Google spune: “Notificarile sunt blocate pentru toate site-urile cu exceptia celor pentru care oferiti permisiunea individuala”.

De asemenea, se pare ca browserul Google Chrome ar putea invata in cele din urma ce preferinte ai si, daca blochezi cererile de abonare de mai multe ori, le va bloca pe toate in mod automat pe baza obiceiurilor tale din trecut, pentru a nu fi agasante pentru tine. Cu toate acestea, retine ca aceste modificari nu sunt inca disponibile, asa ca nu exista nicio garantie ca vor deveni caracteristici reale.

CITESTE SI:  Ce caracteristica se testeaza in premiera pe Snapchat

Sursa imagine: Flickr.com