fbpx

Cum va ajunge zborul Londra-Sydney la doar 4 ore

Cum va ajunge zborul Londra-Sydney la doar 4 ore

Timpul de zbor cu avionul dinspre Londra (Marea Britanie) catre Sydney (Australia) ar putea ajunge la 4 ore in viitor, un timp cu 80% mai scurt decat in mod normal.

Problema ca calatoritul e ca uneori implica perioade lungi de zbor. Daca nu iti poti permite sa zbori la clasa business, putem spune ca nu prea te bucura un zbor de 8-12 ore in scaunele inghesuite la clasa economic.

Cu toate acestea, vestea buna e ca disconfortul ar putea redus oarecum in viitor. Asta conform Agentiei Spatiale din Marea Britanie care a anuntat impreuna cu Agentia Spatiala din Australia ca lucreaza la un motor SABRE de racheta pentru avioane spatiale.

CITESTE SI:  Ce vor folosi procurorii din districtul Los Angeles pentru a solutiona mai usor 50.000 de cazuri legate de marijuana

Acest avion spatial e destul de similar cu o racheta si ar putea reduce timpul de zbor intre Londra si Sydney cu pana la 80%. Rezulta un timp de zbor final intre Londra si Sydney de 4 ore.

Pe baza testelor timpurii ale motorului SABRE, s-a constatat, in conditii simulate, ca avionul spatial ar putea atinge viteza Mach 3.3, adica o viteza de trei ori mai mare decat cea a sunetului.

CITESTE SI:  Samsung ar putea folosi blockchain, dar nu in scopuri ce tin de monede virtuale

De asemenea, acesta va fi cu 50% mai rapid decat avionul Concorde care circula cu viteza de croaziera. In plus, se potriveste cu viteza unei aeronave a Lockheed, cea mai rapida aeronava cu reactie construita vreodata.

Acum, inainte de a te entuzisma prea mult la ideea zborului supersonic, retine ca inca ne aflam la o distanta foarte lunga de a folosi acest avion spatial in realitate.

CITESTE SI:  Cum ar putea imbunatati Apple camera Face ID pentru iPhone-uri

Potrivit lui Graham Turnock, directorul Agentiei Spatiale din Marea Britanie, “Cand vom pune motorul de racheta SABRE in utilizare, acest lucru ne-ar putea permite sa ajungem din Londra in Sydney in doar 4 ore. Aceasta este tehnologia care poate oferi cu siguranta aceasta viteza. Avionul spatial ar putea fi lansat pana in anii 2030, iar lucrul la acesta e deja in stadiu foarte avansat”.