fbpx

Cum sunt SSD-urile Samsung 970 Pro si EVO recent anuntate

Cum sunt SSD-urile Samsung 970 Pro si EVO recent anuntate

Samsung a anuntat oficial cea de-a treia generatie a SSD-urilor NVMe de varf pentru consumatori. Noile SSD-uri 970 PRO si 970 EVO utilizeaza un controler mai nou si cea mai recenta memorie flash NAND 3D 64-layer a Samsung. Cele 960 PRO si 960 EVO au fost prima data anuntate oficial in septembrie 2016 si au livrate in acea toamna, asa ca a trecut ceva timp de atunci.

In prezent, SSD-urile devin din ce in ce mai frecvente pe calculatoare, cum ar fi cele desktop si laptopurile. Totusi, la fel cum hard disk-urile nu sunt fabricate egal, nici SSD-urile nu sunt, iar daca esti in cautarea a ceva mai puternic pentru asamblarea unui PC, Samsung ar putea avea ceva pentru tine, si anume SSD-urile 970 PRO si EVO.

CITESTE SI:  De ce un retailer a anulat precomenzile pentru smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold

Potrivit Samsung, “Samsung 970 PRO si EVO sunt proiectate pe baza standardului M.2 si cu cea mai recenta interfata PCIe Gen 3×4. Seria 970 a PRO si EVO maximizeaza potentialul latimii de banda NVMe, oferind performante de neegalat pentru procesarea unor mari volumuri de date, inclusiv 3D, grafica de lucru 4K, jocuri de varf si analize de date”.

CITESTE SI:  Synaptics dezvaluie propriul senzor de amprente integrat in display

In ceea ce priveste viteza de citire si scriere a acestor SSD-uri, Samsung afirma: “PRO permite o viteza de citire secventiala de pana la 3500MB/s si o viteza de scriere secventiala de pana la 2700/s, in timp ce EVO ofera o viteza de citire secventiala de pana la 3500MB/s si viteze de scriere de pana la 2500MB/s”.

CITESTE SI:  Shazam apare pe Smart TV-urile Samsung in ultimul update

In ceea ce priveste preturile, SSD-urile anuntate oficial sunt inca mai scumpe decat hard disk-urile obisnuite, iar acestea doua ale Samsung nu sunt niste exceptii. 970 PRO va avea un pret de pornire de 330 de dolari pentru modelul de 512GB, in timp ce 970 EVO va avea un pret de 120 de dolari pentru modelul de 250GB. Se asteapta ca ambele vor fi disponibile incepand cu data de 7 mai 2018.

Facebook