fbpx

Cum sunt robotii de la un restaurant din India care servesc clientii

Cum sunt robotii de la un restaurant din India care servesc clientii

Mancatul la un restaurant nu mai implica doar incercarea felurilor de mancare, ci cuprinde o intreaga experienta menita sa creeze o ambianta grozava. Un restaurant din India a inceput sa foloseasca roboti pentru servirea clientilor. Robo Chef, din New Delhi, are doi roboti care interactioneaza cu clientii si care servesc mancare.

Ideea ca astfel de dispozitive vor prelua intr-o zi anumite joburi nu e chiar una noua. De fapt, in New Delhi, India, se pare ca unele joburi sunt deja pe punctul de a fi preluate de acestia.

CITESTE SI:  Ce schepsis are colaborarea companiei Samsung cu brandul Supreme

In ceea ce ar putea fi o premiera pentru India, un restaurant a lansat o pereche de roboti care se numesc Champa si Chameli si care vor fi capabili sa preia comenzi si sa serveasca clientii.

Proprietarul restaurantului, Basa, sustine ca, desi robotii din restaurantele din India nu sunt exact ceva nou, cei ai sai sunt primii de acest tip in India.

CITESTE SI:  Cand se va inchide ultimul serviciu de pagere din Japonia

Acest lucru se datoreaza faptului ca acestia se pot plimba in voie si pentru ca sunt produsi in India, spre deosebire de altii care sunt de obicei importati din China.

Potrivit lui Basa, “Desi exista cateva restaurante in India in care robotii servesc clientii, Robo Chef este probabil primul restaurant in care nu exista o pista speciala pentru acestia. Se pot deplasa pe orice suprafata uniforma”.

El adauga: “Champa si Chameli au 17 de tipuri de senzori care simt mediul, caldura, fumul, care identifica persoane, saluta si intampina oamenii”. Robotii folositi in industria serviciilor sunt din ce in ce mai frecventi.

CITESTE SI:  Huawei lanseaza smartphone-ul Honor Note 8 cu un display masiv de 6,6 inch

Tari precum Japonia si Coreea de Sud folosesc deja roboti in diverse locuri, cum ar fi malluri si aeroporturi, iar acestia saluta clientii si pasagerii, dar le si ofera celor din urma informatii suplimentare cand acestia au nevoie.