fbpx

Cum sunt robotii autonomi ai gigantului Yandex din Rusia

Cum sunt robotii autonomi ai gigantului Yandex din Rusia

Gigantul de internet rus Yandex a inceput sa testeze roboti de livrare autonoma, cea mai recenta completare a arsenalului sau tehnologic, a declarat compania din Rusia acum cateva zile.

Numit dupa robotul de explorare spatiala, Yandex.Rover este un robot care poate merge pe trotuar la viteza de mers a oamenilor, folosind tehnologie adaptata de la divizia de masini autonome a companiei din Rusia.

Yandex, adesea descris ca fiind Google-ul Rusiei, opereaza o serie de servicii care ar putea beneficia de pe urma livrarii autonome, in special serviciul de livrare din partea restaurantelor Yandex.Eda al diviziei de comert electronic a companiei.

CITESTE SI:  Datele faciale din iPhone X pot fi transmise dezvoltatorilor de aplicatii

Testarea robotului este deja in curs de desfasurare la sediul sau din Moscova, unde dispozitivul se misca pe cont propriu dar sub supraveghere umana, a declarat compania din Rusia intr-un comunicat.

CITESTE SI:  VIDEO: Rovio s-a intors cu Angry Birds Evolution - jocul are un aspect care dezamageste

Dupa perfectionarea tehnologiei, compania din Rusia va lua in considerare vanzarea de roboti catre alte companii, dar si utilizarea acestor dispozitive in depozitele companiei.

Directorul pentru masini autonome al companiei ruse, Dmitry Polishchuk, a spus ca adaptarea tehnologiilor existente a contribuit la dezvoltarea rapida a Yandex.Rover si e optimist in ceea ce priveste utilizarea sa.

“Cred ca robotii de genul asta vor avea o varietate de intrebuintari in viitorul apropiat”, a spus Dmitry Polishchuk. “Acestia ar putea deveni indispensabili pentru logistica”.

CITESTE SI:  VIDEO: Test in cadere cu iPhone 8. Urmareste ce se intampla cu iPhone-ul din sticla

Yandex a inceput sa-si testeze masinile autonome in 2017. In parcurile tehnice din afara Moscovei, taxiuri autonome opereaza in zone de testare. La sfarsitul anului 2018, compania din Rusia a primit o licenta de a opera in Israel si va incepe testarea in SUA incepand cu luna iunie a anului 2020.