fbpx

Cum sunt criptate backup-urile in Android 9 Pie

Cum sunt criptate backup-urile in Android 9 Pie

Unul dintre lucrurile frustrante cu care se confrunta oficialii si agentiile de aplicare a legii este dificultatea accesarii smartphone-ului unui suspect.

Asta pentru ca companii precum Apple si Google s-au asigurat ca numai utilizatorii care stiu parolele de pe smartphone-urile lor (presupunand ca folosesc una) le pot accesa.

Asa ca, chiar daca agentiile doreau, acestea nu puteau debloca smartphone-urile de la distanta. Acum se pare ca Google a decis sa extinda acelasi nivel de securitate si copiilor de rezerva Android 9 Pie, pentru ca acum cripteaza tot backup-ul smartphone-ului tau Android 9 Pie si foloseste parola de blocare a ecranului drept cheie de criptare.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce dispozitiv i-ar ajuta pe oameni sa piarda in greutate

Aceasta criptare a backup-ului pe Android 9 Pie inseamna ca, daca oficialii de aplicare a legii cer date din backup-ul de pe smartphone-ul tau, Google nu va putea sa-l deblocheze, pentru ca numai tu stii parola smartphone-ului.

Iar in tari precum Statele Unite exista legi care impiedica oamenii sa se auto-incrimineze. Conform Google, “Aceasta cheie de decriptare a Android 9 Pie este criptata folosind PIN-ul, modelul sau codul de acces al utilizatorului, iar acestea nu sunt cunoscute de Google. Aceasta cheie protejata este criptata de un cip Titan de securitate din centrul nostru de date. Cipul Titan este configurat pentru a lansa cheia de decriptare a backup-ului atunci cand este prezentata o revendicare corecta derivata din codul de acces al utilizatorului. Deoarece cipul Titan trebuie sa autorizeze fiecare acces la cheia de decriptare, acesta poate bloca permanent accesul dupa prea multe incercari incorecte de ghicire a codului de acces al utilizatorului, atenuand astfel atacurile de forta bruta”.

CITESTE SI:  Huawei Mate 8 - primele informatii si data de lansare
CITESTE SI:  Ce pret are acest Tesla Model S de 1100CP, viitoarea masina electrica a companiei

Criptarea backup-ului pare sa fie o caracteristica Android 9 Pie, ceea ce inseamna ca, daca smartphone-ul tau a fost deja actualizat la Android 9 Pie, atunci backup-urile tale Android ar trebui sa fie protejate de aceasta noua caracteristica de criptare a backup-ului.