fbpx

Cum sunt avioanele autonome dorite de Fortele Aeriene ale SUA pentru recuperarea pilotilor prabusiti

Cum sunt avioanele autonome dorite de Fortele Aeriene ale SUA pentru recuperarea pilotilor prabusiti

Fortele Aeriene ale SUA raspund rapid atunci cand unul dintre avioanele proprii se prabuseste. O echipa este trimisa imediat la locul prabusirii, pentru a izola perimetrul si a-l recupera pe pilotul prabusit.

Cu toate acestea, acest lucru se poate dovedi adesea dificil pentru echipa de recuperare a Fortelor Aeriene daca e expusa riscului din cauza terenului, vremii sau riscului focurilor de arma inamice.

In acest caz, se pun in pericol mai multe vieti decat una singura, a pilotului prabusit. Pentru a proteja aceste vieti, Fortele Aeriene ale SUA se gandesc acum sa foloseasca avioane autonome pentru misiunile de recuperare a pilotilor.

CITESTE SI:  Pentru ce au semnat T-Mobile si Nokia un acord de 3,5 miliarde de dolari

Aviation Week informeaza ca Laboratorul de Cercetare al Fortelor Aeriene al Statelor Unite a solicitat sa foloseasca un avion autonom pentru recupera pilotii si ceilalti membri ai personalului si pentru a-i transporta departe de locul prabusirii.

Aeronava autonoma dorita de Fortele Aeriene ale SUA a fost descrisa ca un mic avion care este capabil sa zboare autonom cu o autonomie de cel putin 160 de kilometri si care poate ateriza si decola fara sa lase prea multe urme.

CITESTE SI:  De ce o femeie din statiunea lui Donald Trump a fost arestata

Acesta ar trebui sa fie capabil sa transporte cel putin doua persoane si pana la patru persoane cu echipamente de 635 de kilograme. Avionul autonom pentru recuperarea pilotilor prabusiti trebuie, de asemenea, sa fie capabil sa opereze pe toate tipurile de teren.

Un zgomot cat mai redus in timpul decolarii si aterizarii este mentionat ca fiind una dintre cerinte. Aceste avioane autonome vor avea astfel un cost mai mic comparativ cu cele utilizate in prezent pentru misiunile de recuperare a pilotilor.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Moto Z2 Play a fost anuntat oficial cu noi Moto Mod-uri

Fortele Aeriene ale SUA vor putea sa foloseasca mai multe astfel de avioane autonome fara a pune mai multe vieti in pericol. De asemenea, astfel s-ar putea reduce timpul necesar pentru recuperarea pilotilor de la locurile de prabusire.