fbpx

Cum si-ar putea reduce Apple dependenta fata de Amazon

Cum si-ar putea reduce Apple dependenta fata de Amazon

Conform unor noi stiri, compania Apple din Cupertino, Statele Unite, lucreaza la un ecosistem prin care si-ar putea reduce dependenta fata de compania Amazon din SUA si prin care ar putea economisi bani pe termen lung.

Serviciul cloud al companiei din Cupertino, Statele Unite, se numeste iCloud. Acesta e un serviciu care iti permite sa-ti copiezi datele de pe dispozitivele tale Apple in cloud si sa le sincronizezi cu celelalte dispozitive Apple ale tale.

Cam la asta se rezuma acel serviciu de cloud. Cu toate acestea, se pare ca compania din Cupertino, Statele Unite, se gandeste si sa creeze ceva similar cu anumite servicii ale companiilor americane Amazon, Google si Microsoft.

CITESTE SI:  DxOMark: Samsung Galaxy S9+ are cea mai buna camera de smartphone

Pentru cei nefamiliarizati, Amazon, Google si Microsoft domina fundatia internetului, prin Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform si Microsoft Azure. Conform unei stiri speculative de catre Protocol, Apple ar putea lansa ceva similar propriu si ca in ultima vreme a angajat oameni cu experienta in cloud, chiar si de la Amazon si Google.

CITESTE SI:  Cu cat a fost amendata Apple pentru reducerea performantelor iPhone-urilor

Intr-un fel, acesta e modul in care compania din Cupertino isi desfasoara de obicei activitatea. Aceasta e o companie care incearca sa fie mai putin dependenta si sa creeze ceva propriu acolo unde se poate.

Acest lucru e 100% corect pentru dispozitivele sale electronice, compania controland atat partea lor hardware, cat si cea software, dar si intregul ecosistem de aplicatii.

Asa ca e posibil ca Apple isi construieste si propria infrastructura cloud pentru a-si spori independenta. In acest moment, se estimeaza ca compania Amazon percepe 30 de milioane de dolari pe luna de la Apple pentru AWS, asa ca daca Apple ar crea propriul sau ecosistem cloud, ar putea economisi milioane de dolari pe termen lung. Ce parere ai despre asta? Crezi ca compania din Cupertino va reusi sa fie independenta fata de serviciul AWS al Amazon?