fbpx

Cum se transforma intr-o tara fumul de tigara in aer pur

Cum se transforma intr-o tara fumul de tigara in aer pur

Noi zone amenajate pe strazile din Singapore ofera fumatorilor locuri in care fumatorii pot fuma si in care nefumatorii se pot bucura de aer pur.

Fumul de tigara este daunator chiar si atunci cand nu esti persoana care fumeaza, ci cineva din jurul tau. De aceea este interzis fumatul in majoritatea institutiilor publice.

Zonele dedicate pentru fumat pot fi gasite in anumite locuri, iar noi astfel de zone infiintate in Singapore elimina practic fumul de tigara.

CITESTE SI:  Cum a fost construit robotul aspirator care zboara

Smoking Cabin SG a fost lansata de Southern Globe Corporation, o companie de vanzari si logistica de aviatie. Aceste cabine de fumat in aer liber sunt plasate pe strazile din Singapore, pentru ca fumatorii sa poata fuma fara sa-i deranjeze pe nefumatori.

Cabina poate transforma fumul de la tigari in aer pur. Prima dintre aceste cabine a fost pozitionata in afara Fusionopolis. Compania intentioneaza sa distribuie 60 de astfel de cabine pe insula Singapore pana la sfarsitul acestui an.

CITESTE SI:  Cetatenii seniori fac exercitii fizice impreuna cu roboti in Singapore

Cabinele au un sistem de filtrare care utilizeaza trei filtre pentru a indeparta particulele de fum de tigara. Ventilatorul centrifugal aspira aerul in sistem care este apoi procesat prin filtre.

Primele doua filtre elimina particulele de praf, in timp ce al treilea este un filtru de carbon activ care indeparteaza fumul de tigara. Rezultatul final este aerul pur.

Pentru a fi eficient din punct de vedere energetic, sistemul de filtrare este activat de miscare si se va dezactiva la 15 minute dupa ce un utilizator a parasit cabina.

CITESTE SI:  Ce astronomi ar fi observat nasterea unei noi planete pentru prima data in istorie

De asemenea, luminile din cabinele care transforma fumul de tigara in aer pur se opresc daca nu se detecteaza nicio miscare in interior timp de 10 minute. Aerul conditionat este chiar oprit intre orele 10 PM si 6 AM pentru a fi cat mai eficient din punct de vedere energetic.