fbpx

Cum se schimba Wikipedia pentru prima data intr-un deceniu

Cum se schimba Wikipedia pentru prima data intr-un deceniu

Wikipedia a fost o componenta integranta a culturii web de aproape doua decenii, permitand utilizatorilor sa rasfoiasca online milioane de articole de pe PC, tableta sau smartphone.

Acum, aspectul general al Wikipedia are parte de o reproiectare de design pentru prima data dupa un deceniu, pentru ca site-ul web sa fie mai accesibil pentru noii utilizatori.

Unora li se pare interesanta noua reproiectare de design. Unii tind sa citeasca paginile Wikipedia ale unor persoane publice, iar acesti cititori prefera sa sara peste anumite sectiuni ale paginii fara sa fie nevoie sa deruleze.

CITESTE SI:  Ce operator de telefonie mobila dezvaluie ca Android 10 se va lansa pe data de 3 septembrie

O bara laterala pliabila va fi prima modificare care se va lansa; aceasta le va permite utilizatorilor sa restranga meniul din partea stanga a fiecarei pagini, sa reduca la minimum deturnarea atentiei si sa limiteze continutul fara relevanta si linkurile din stanga ecranului, pentru ca cititorul sa se poata concentra.

CITESTE SI:  Google ofera in sfarsit informatii oficiale despre sistemul de operare Fuchsia OS

De asemenea, site-ul web va adauga un buton pentru a schimba limba unei pagini pe care o citesti. Totodata, Wikipedia va adauga imbunatatiri instrumentului de cautare in site-ul web pentru a facilita gasirea altor pagini.

Fundatia Wikimedia, compania parinte a site-ului web Wikipedia, a anuntat intr-o postare pe blog ca modificarile din reproiectare vor avea loc “in mod incremental pe o perioada lunga de timp”, permitand utilizatorilor sa testeze noile functii inainte de lansarea oficiala, dar ca intentioneaza sa reproiecteze intregul design al versiunii desktop a site-ului pana la sfarsitul anului 2021.

CITESTE SI:  Ce alt vaccin poate fi eficient impotriva coronavirusului Wuhan

Nu e clar daca versiunea mobila a site-ului web va beneficia de aceeasi reproiectare de design, dar acest lucru e posibil. Ce parere ai despre prima reproiectare de design dupa un deceniu a enciclopediei online Wikipedia?