fbpx

Cum se pot crea blocaje de trafic false in Google Maps

Cum se pot crea blocaje de trafic false in Google Maps

Google Maps este cel mai folosit si de incredere serviciu de harti din lume, iar multi soferi il folosesc pentru a se orienta. Din pacate, acesta are o vulnerabilitate care permite unor utilizatori sa creeze blocaje de trafic false.

Motivul pentru care acest serviciu de harti este mult mai eficient ca instrument de navigatie pe masini fata de alte instrumente este ca informatiile sale sunt actualizate constant in timp real.

Acest lucru functioneaza prin faptul ca serviciul de harti verifica daca exista si alti utilizatori Google Maps in zona pentru a determina congestia rutiera, dar acest sistem pare a avea defecte.

CITESTE SI:  Ce baterie impresionanta ar putea avea smartphone-ul Samsung Galaxy Note 10

Intr-un “hack” realizat de Simon Weckert, el arata cum acest sistem poate fi exploatat cu usurinta pentru a crea blocaje de trafic false care in realitate nu exista.

Dupa cum am spus, Google Maps se bazeaza pe datele mai multor surse pentru informatiile sale. Individul a procedat in felul urmator: a obtinut 99 de smartphone-uri si le-a folosit pentru navigare pe Google Maps.

CITESTE SI:  Ce nou browser diferit a lansat Microsoft

Datorita grupului urias de smartphone-uri din aceeasi zona, serviciul de harti a presupus ca acele smartphone-uri apartineau unor soferi participanti la trafic.

Astfel, a marcat acea zona ca fiind una cu blocaj de trafic. Dupa cum a mentionat 9to5Google, acest lucru ar putea avea un impact si asupra altor utilizatori.

Daca acestia folosesc Google Maps, ar putea fi fortati sa devieze de la traseu pentru a evita blocajul de trafic. Acestea fiind spuse, nu este clar daca blocajul de trafic poate fi masluit tot timpul sau doar uneori.

CITESTE SI:  De ce Audi amana lansarea primei sale masini electrice

Compania inca nu a oferit un comentariu pe marginea acestui subiect cu congestia falsa a traficului din serviciul de harti Google Maps. Sa speram ca compania va clarifica totul in curand si, daca este vorba despre o bresa, sa ne punem sperantele ca va veni cu o solutie in viitorul apropiat.