fbpx

Cum se incearca reducerea riscurilor dronelor asupra aeroporturilor din SUA

Cum se incearca reducerea riscurilor dronelor asupra aeroporturilor din SUA

FAA din SUA intentioneaza sa elimine sau sa reduca riscurile reprezentate de drone in aeroporturile din SUA. Mai intai, acea administratie va avea in vedere un centru situat langa Aeroportul International Atlantic City din New Jersey, apoi inca patru aerodromuri din SUA.

FAA (Administratia Federala de Aviatie) din SUA va evalua in curand niste sisteme de detectare de drone, a anuntat aceasta. Se vor testa cel putin 10 tehnologii si sisteme dezvoltate nu doar pentru a detecta dronele, ci si pentru a reduce riscurile de siguranta pe care le prezinta.

CITESTE SI:  Cum permite Bandai tinerilor sa invete programare

Testele apartin de programul de cercetare a detectarii sistemelor aeriene fara echipaj pentru aeroporturi si trebuie sa inceapa mai tarziu in acest an.

Primele teste vor fi efectuate la Centrul Tehnic William J. Hughes al FAA, aflat chiar langa Aeroportul International Atlantic City din New Jersey. Dupa aceea, FAA se asteapta ca isi va extinde testele la inca patru aeroporturi suplimentare din SUA.

CITESTE SI:  Pentru ce va investi Huawei 800 de milioane de dolari in Brazilia

Inca nu a ales acele aeroporturi din SUA si s-ar putea ca inca sa nu fi definivat lista tehnologiilor pe care le va testa. FAA le solicita companiilor interesate care lucreaza la sisteme de detectare a dronelor sa se implice, daca doresc, in termen de 45 de zile.

Aceasta runda viitoare de teste este departe de a fi prima data cand FAA evalueaza sistemele de detectare a dronelor. FAA le testeaza de ani buni, chiar si inainte ca o anumita lege sa oblige FAA sa se asigure ca tehnologiile de detectare a dronelor nu interfereaza cu aeroportul.

CITESTE SI:  Cum si-ar fi inselat operatorul AT&T clientii

In urma cu doar cateva zile, FAA, Departamentul de Justitie, Departamentul Securitatii Interne si Comisia Federala de Comunicatii din SUA au emis un document prin care isi propun sa le permita entitatilor private sa inteleaga legile federale care se aplica la utilizarea sistemelor de detectare a dronelor.