fbpx

Cum se incearca reducerea farselor swatting

Cum se incearca reducerea farselor swatting

In ziua de azi, nu mai este suficient ca unii oameni sa trimita mesaje pline de ura sau sa hartuiasca pe cineva online. In schimb, ceea ce am vazut in ultimii ani este faptul ca oamenii creeaza farse de tip swatting pentru alti oameni.

Pentru cine nu stie, swatting este un tip de farsa in care o persoana suna politia pentru a veni la locuinta unei alte persoane, sustinand ca tine oameni ostatici.

Acest lucru este suficient pentru ca politia sa trimita o echipa SWAT, iar de aici vine termenul farsei. Este greu sa elimini o astfel de activitate, dar politia din Seattle crede ca ar putea avea o solutie.

CITESTE SI:  Ce pret trebuie sa platesti pentru a juca jocul Tetris 99 al Nintendo offline

Ii incurajeaza pe oameni sa se inscrie la serviciile lor anti-swatting. Oamenii care sunt ingrijorati ca li s-ar putea planui o farsa swatting se pot inscrie cu numele si adresele lor in baza de date.

Potrivit politiei, “Operatorul de apel la 911 primeste un raport al incidentului critic. In timp ce se asigura prima data ca fortele de ordine sunt trimise acolo cat de repede este posibil, operatorul va verifica in acelasi timp daca s-au inregistrat ingrijorari pentru farse swatting la acea adresa. Daca s-au inregistrat ingrijorari, aceasta informatie va fi impartasita fortelor de ordine”.

CITESTE SI:  Pentru ce ar putea amenda UE companiile de social media

Retineti ca politia va raspunde in continuare la toate apelurile, indiferent daca utilizatorul a fost inregistrat sau nu. Cu toate acestea, daca locuinta si numele sunt inregistrate, atunci poate ca politia nu va trece direct la focuri de arma si sa sparga usa.

CITESTE SI:  Ce pret are displayul inteligent LG WK9 cu Google Assistant

Acest lucru ar putea reduce accidente care ar putea aparea drept rezultat al declansarii focurilor de arma. Nu suntem siguri daca aceste servicii vor ajuta la reducerea pericolului de a li se planui oamenilor farse swatting, dar presupunem ca este totusi un pas inainte. Oamenii rauvoitori nu prea vor mai avea motive sa planuiasca farse swatting.