fbpx

Cum s-ar putea curata Oceanul Pacific de 88.000 de tone de plastic

Cum s-ar putea curata Oceanul Pacific de 88.000 de tone de plastic

Un proiect ambitios de curatare a Oceanului Pacific de plastic a inceput in cursul weekendului, iar membrii proiectului The Ocean Cleanup au inceput sa-si scoata sistemul de curatare in larg.

Daca sistemul functioneaza asa cum trebuie, vor incerca sa curete o zona numita Great Pacific Garbage Patch – o adunatura uriasa de plastic si gunoaie care este de trei ori mai mare decat Franta, sau de aproximativ doua ori mai mare decat Texas.

Ocean Cleanup Project a lansat un proiect ambitios de a elimina pana la 88.000 de tone de plastic care plutesc in Oceanul Pacific, “Great Pacific Garbage Patch” ca sa fim precisi.

CITESTE SI:  Unde va construi Google un nou campus de 1 miliard de dolari

S-a inceput tragerea sistemului de curatare din San Francisco catre un loc de proba care se afla la aproximativ 418 kilometri de tarm. Odata ce sistemul de curatare a Oceanului Pacific ajunge in acel loc, va fi impins de vant si valuri intr-o forma de U – si se va deplasa incet pe cont propriu.

Un fel de fusta de 3 metri va atarna in partea de jos pentru a culege plasticul care ar putea avea si dimensiuni de un milimetru. Barci mai mici vor veni mai tarziu pentru a prelua gunoiul si pentru a-l transporta pe tarm pentru reciclare.

CITESTE SI:  De ce Lyft si-a retras bicicletele electrice dintr-un oras

Sistemul de curatare a plasticului din Oceanul Pacific va fi monitorizat intensiv in timpul probei de doua saptamani, pentru a se asigura ca isi indeplineste sarcina fara a dauna planctonului si altor forme de viata marine.

“Incercam sa rezolvam o problema de mediu, asa ca trebuie sa ne asiguram ca nu vom crea o problema mai mare in locul sau”, a precizat Joost Dubois de la Ocean Cleanup, adaugand ca vrea sa prinda plastic in Pacific, nu forme de viata marine.

CITESTE SI:  Care ar putea deveni noul sediu european al OnePlus

Dupa proba, sistemul de curatare a plasticului va fi apoi transportat inca in jur de 1400 de kilometri, pentru misiunea sa principala. Sistemul de curatare a plasticului din Oceanul Pacific va fi monitorizat acolo de echipaje care vor fi la fata locului timp de 6 luni. Scopul final este de a se asigura ca sistemul isi poate indeplini sarcina in mod autonom, fara a afecta viata marina.