fbpx

Cum s-ar putea creste semnalul WiFi de 10x si ieftin

Cum s-ar putea creste semnalul WiFi de 10x si ieftin

Conectivitatea WiFi e una dintre cele mai folosite conectivitati pentru a accesa internetul la propria locuinta, la restaurante si asa mai departe si e separata de conectivitatea celulara la internet oferita de operatorii de telefonie mobila. Cu toate acestea, uneori semnalul WiFi la internet lasa de dorit. Vestea buna e ca, mai recent, cercetatorii de la MIT au venit cu ceva ieftin care creste semnalul de 10x.

WiFi-ul, in mare parte, e destul de bun. Cu toate acestea, ceea ce nu e atat de bun e acoperirea acestuia. In functie de modul in care ti-ai setat routerul si de locatia sa, ar putea aparea momente in care conexiunea lasa de dorit.

CITESTE SI:  Ce au creat cercetatorii din Israel care poate detecta crizele epileptice cu o ora inainte

In acest caz, retelele mesh si stimulatoarele de semnal WiFi pentru internet pot fi utile. Cu toate acestea, ce-ar fi daca ai putea sa-ti construiesti locuinta pur si simplu asa cum iti doresti, fara a te ingrijora pentru retelele mesh si stimulatoarele de semnal?

CITESTE SI:  De ce Apple renunta deja la iPhone 8

Multumita muncii cercetatorilor de la MIT CSAIL, ei au dezvoltat ceea ce acestia numesc RFocus. Este vorba despre o suprafata inteligenta care poate creste semnalul WiFi la internet pentru a fi de 10x mai puternic.

Asta inseamna ca, prin plasarea acestor suprafete in locuinta, acestea ar actiona ca un fel de oglinda pentru a focaliza semnalele WiFi de internet pentru dispozitive.

S-a estimat ca o astfel de configuratie ar fi relativ ieftina – de la cativa centi pe antena – si ar consuma mai putina energie comparativ cu sistemele conventionale.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret incredibil de mic are o masina electrica din China

Acestea fiind spuse, nu este clar daca si cand intentioneaza cercetatorii sa comercializeze tehnologia, dar ar putea fi o idee buna pentru viitor. Astfel, nu va mai fi nevoie sa ne bazam pe dispozitive externe pentru a creste semnalul WiFi pentru internet. Ce crezi despre aceasta noua descoperire ieftina si pentru toate buzunarele pentru o conexiune de 10x mai puternica?

Facebook