fbpx

Cum rezolva Apple problema limitarii procesorului lui MacBook Pro 2018

Cum rezolva Apple problema limitarii procesorului lui MacBook Pro 2018

Versiunea pentru 2018 a lui Apple MacBook Pro a introdus in sfarsit unele upgrade-uri hardware de care profesionistii ar putea beneficia. Sau cel putin asa parea pe hartie, pentru ca intr-o recenzie de-a YouTuber-ului Dave Lee s-a descoperit o problema, si anume limitarea performantei procesorului care parea sa fi aparut din cauza designului laptopului MacBook Pro 2018.

S-a descoperit ca, din cauza faptului ca Apple a incercat sa mentina laptopul MacBook Pro 2018 cat mai subtire posibil, acest lucru a dus la o gestionare termica necorespunzatoare care a cauzat supraincalzirea laptopului in timpul sarcinilor intensive, acest lucru determinand procesorul sa-si limiteze performanta pentru a se raci.

CITESTE SI:  De ce s-ar putea ca dispozitivul Andromeda al Microsoft nu se va lansa in acest an

Apple a sustinut atunci ca acesta este un bug si ca a fost pregatita o remediere pentru problema cu limitarea performantei procesorului lui MacBook Pro 2018. Vestea buna este ca solutia este acum disponibila. Ca parte a unui nou update MacOS, Apple a lansat o remediere care este menita sa rezolve problema cu limitarea performantei procesorului.

CITESTE SI:  De ce Microsoft nu mai investeste in recunoasterea faciala a startup-ului AnyVision

Potrivit declaratiei companiei Apple, “In urma testelor ample de performanta cu numeroase sarcini de lucru, am identificat ca lipseste o cheie digitala in firmware, lucru care afecteaza sistemul de gestionare a temperaturii si care scade puterea procesorului in sarcini intensive pe noul MacBook Pro. O remediere a bug-ului este inclusa in Update-ul Suplimentar macOS High Sierra 10.13.6 de astazi – si este recomandat”.

De asemenea, Apple sustine ca, dupa lansarea remedierii problemei cu limitarea performantei procesorului, MacBook Pro 2018 de 15 inci ar trebui sa fie cu 70% mai rapid si ca cei care folosesc modelul de 13 inci se vor putea bucura de o performanta de doua ori mai mare.

CITESTE SI:  In curand se vor putea trimite bani folosind Google Assistant

Avand in vedere ca se spune ca acest bug afecteaza toate modelele MacBook Pro 2018 ale Apple, nu doar pe acelea cu procesor Core i9, este recomandat ca toti utilizatorii sa instaleze acest update.