fbpx

Cum reusesc tinerii sa evite limitarile de timp pe dispozitivele iOS

Cum reusesc tinerii sa evite limitarile de timp pe dispozitivele iOS

Compania Apple din Cupertino se afla intr-un razboi nesfarsit cu tinerii persistenti care doresc sa evite limitarile de timp ale Screen Time impuse de parintii lor pe dispozitivele iOS.

Apple a fost criticata pentru ca nu depune suficiente eforturi pentru a-i impiedica pe tineri sa evite acele limitari de timp de pe dispozitivele iOS, informeaza The Washington Post.

In 2018, cu iOS 12, Apple a implementat Screen Time. Aceasta e practic modalitatea companiei din Cupertino de a arata utilizatorilor cat timp petrec pe dispozitivele iOS si pe aplicatii.

CITESTE SI:  Facebook promite sa stearga clipurile video pe care nu le-ai postat niciodata

Este si o modalitate de a-i incuraja pe utilizatori sa ia din cand in cand o pauza. De asemenea, le permite parintilor sa seteze limitari de timp pentru cat de mult pot folosi tinerii dispozitivele iOS.

Cu toate acestea, se pare ca, in ciuda eforturilor companiei americane Apple, s-ar putea ca tinerii sunt mai priceputi decat parintii lor. Asta pentru ca, conform unei stiri de The Washington Post, tinerii au gasit lacune in functia Screen Time, lacune care le permit sa evite limitarile de timp pe care le-au impus parintii pe dispozitivele iOS.

CITESTE SI:  Noua aplicatie a Facebook. N-are legatura cu reteaua sociala

Potrivit lui Chris McKenna, fondatorul grupului de siguranta pe internet Protect Young Eyes, “Aceasta nu e o stiinta a rachetelor, usi secrete, hackuri de genul dark web. Ma surprinde faptul ca Apple a crezut ca tinerii persistenti nu vor gasi modalitati de a le descoperi”.

CITESTE SI:  Ce alte servicii preinstalate va avea consola de jocuri PS5 a Sony

Desi Apple nu a oferit un comentariu cu privire la bug-urile si lacunele pe care tinerii le-au descoperit pentru evitarea limitarilor de timp, purtatoarea de cuvant a companiei Apple din Cupertino, Michele Wyman, a fost citata spunand ca compania este “angajata sa le ofere utilizatorilor nostri instrumente puternice pentru a-si gestiona dispozitivele iOS si lucram in permanenta pentru a le imbunatati”.