Cum reduce Google emisiile de carbon si cum conserva mediul inconjurator

Cum reduce Google emisiile de carbon si cum conserva mediul inconjurator

Compania Google din cadrul companiei parinte Alphabet din Statele Unite a anuntat ca va neutraliza pana anul viitor emisiile de carbon in mediul inconjurator rezultate in urma livrarii de hardware catre consumatori.

De asemenea, compania americana Google mai spune ca va avea grija ca toate produsele si dispozitivele sale sa includa plastic reciclat pana in 2022.

Noile angajamente accelereaza concurenta intre companiile de tehnologie care doresc sa le arate consumatorilor si guvernelor ca reduc impactul asupra mediului inconjurator.

Anna Meegan de la Google a declarat ca emisiile de carbon in mediul inconjurator legate de transportul pe unitate s-au redus cu 40% anul trecut fata de 2017, reusind acest lucru bazandu-se mai mult pe nave maritime decat pe avioane pentru a transporta marfuri precum telefoane, boxe, laptopuri si alte gadgeturi, de la fabrici la clientii din intreaga lume.

CITESTE SI:  Galaxy S6 Edge este oficial smartphone-ul cu cea mai buna camera

Compania va compensa emisiile de carbon din mediul inconjurator ramase prin cumpararea de credite de carbon, a spus Meegan. Trei dintre cele noua produse Google – pentru care compania a prezentat online detalii – contin plastic reciclat.

CITESTE SI:  VIDEO: Aplicatiile iOS cu permisiuni pentru camera te pot inregistra fara stirea ta

Intr-o postare pe blog, Google spune ca s-a angajat sa foloseasca plastic reciclat in 100% dintre produsele sale pana in 2022. Meegan de la Google a recunoscut ca businessul hardware vechi de cativa ani al companiei calca pe urmele eforturilor de sustenabilitate si de conservare a mediului inconjurator ale businesului hardware mult mai mare al Apple.

In 2017, Apple s-a angajat ca intr-o zi sa foloseasca numai materiale reciclabile si regenerabile pentru conservarea mediului inconjurator, iar acum are plastic reciclat in proportie de cel putin 50% in unele parti ale mai multor produse.

CITESTE SI:  Fuziunea operatorilor americani Sprint si T-Mobile ar putea fi anuntata in noiembrie

Acum standardele de sustenabilitate si de conservare a mediului inconjurator sunt parte a planificarii hardware a Google, spune Anna Meegan. Dispozitivele nu pot trece prin al doilea punct de control in procesul de proiectare al companiei daca nu folosesc ambalaje si materiale sustenabile si daca dispozitivele nu sunt usor de reparat. “Cautam solutii pentru a construi sustenabil in toate activitatile noastre”, spune Meegan de la Google. “Ne va lua ceva timp ca sa progresam”.

Sursa imagine: Flickr.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *