fbpx
Cum puteau fi folositi robotii unor hoteluri din Japonia pentru ca atacatorii sa supravegheze video oaspetii

Cum puteau fi folositi robotii unor hoteluri din Japonia pentru ca atacatorii sa supravegheze video oaspetii

Lantul de hoteluri HIS Group din Japonia si-a cerut scuze pentru ignorarea avertizarilor unui cercetator de securitate conform carora robotii sai de camera puteau permite atacatorilor cibernetici sa-i supravegheze video pe oaspetii hotelurilor in camerele lor.

Japonia este o tara in care robotii sunt la putere. Am vazut ca diverse industrii ii folosesc, acestia putand fi folositi pentru a intampina clientii din magazine sau pentru a permite calatorilor sa se orienteze in aeroporturi.

CITESTE SI:  De ce acesti acumulatori sunt revolutionari pentru roboti

De asemenea, am vazut cum unele lanturi de hoteluri din Japonia folosesc roboti pentru a permite oaspetilor sa realizeze check-in. Cu toate acestea, se pare ca graba de a adopta tehnologia ar fi putut permite unele incalcari ale confidentialitatii pentru oaspeti.

Conform tweet-ului unui cercetator din domeniul securitatii, Lance R. Vick, un lant de hoteluri din Japonia foloseste roboti de camera care ar fi putut fi folositi de atacatori pentru a spiona oaspetii.

CITESTE SI:  Compania japoneza de electronice ce va produce masti chirurgicale

Potrivit cercetatorului de securitate, acest lucru se datoreaza, aparent, codului nesemnat prin intermediul NFC de pe spatele robotilor pentru oaspeti, orice atacator putandu-l atinge si accesa printr-o aplicatie de streaming la alegere.

Astfel, atacatorii ar putea supraveghea video oaspetii in camera lor prin acei roboti. Cercetatorul de securitate sustine ca a contactat lantul de hoteluri din Japonia, dar ca nu a primit raspuns.

Dupa 90 de zile, cercetatorul de securitate a decis sa-si publice constatarile online. In urma dezvaluirii publice, lantul de hoteluri din Japonia a emis intre timp scuze pentru ca nu a luat in serios avertizarile fata de atacatori.

CITESTE SI:  Japan Display dezvolta propriul senzor de amprente bazat de sticla

Nu e clar daca vreunul dintre acesti roboti a fost folosit de atacatori in acest scop nefast, daca vreun oaspete al hotelurilor din Japonia a fost supravegheat video de atacatori, dar vulnerabilitatea a facut sa para ca acest lucru este posibil.