fbpx

Cum pot fi inselate sistemele de recunoastere faciala din aeroporturi

Cum pot fi inselate sistemele de recunoastere faciala din aeroporturi

Tehnologia de recunoastere faciala este din ce in ce mai folosita pentru orice, de la supraveghere guvernamentala pana la logare online securizata, mai ales in China. Dar un nou test dezvaluit de publicatia Fortune pune la indoiala securitatea unor astfel de sisteme din aeroporturi.

In ultimii ani, odata cu raspandirea sistemelor de recunoastere faciala, am inceput sa auzim faptul ca unele guverne au de gand sa foloseasca aceasta tehnologie in aeroporturi.

CITESTE SI:  Ce perioada lunga de timp poate zbura drona alimentata cu hidrogen din Dubai

Aceasta tehnologie e folosita in scopuri de securitate in aeroporturi pentru ca infractorii sa poata fi detectati automat folosind aceste sisteme. Suna bine in teorie, dar poate ca ideea nu functioneaza foarte eficient in viata de toate zilele.

Conform unei stiri de Fortune, unele sisteme de recunoastere faciala din aeroporturi pot fi inselate de persoane care poarta masti. Acest lucru a fost testat de compania Kneron de inteligenta artificiala.

CITESTE SI:  Galaxy S6 Active - imagini, specificatii si ce se stie pana acum

Angajatii sai au vizitat diverse terminale de aeroport si au inselat aceste sisteme pentru a le permite sa aiba acces la anumite locatii din aeroport si chiar pentru a le facilita plati.

CEO-ul Albert Liu al Kneron a spus pentru Fortune ca: “Acest lucru arata amenintarea pentru securitatea utilizatorilor cu recunoastere faciala submediocra care se promoveaza drept una ‘AI’. Tehnologia este disponibila pentru a remedia aceste neajunsuri, dar firmele nu si-au actualizat sistemele de recunoastere faciala. Firmele folosesc scurtaturi in detrimentul securitatii”.

CITESTE SI:  Guvernul Statelor Unite spune ca preluarea Qualcomm de catre Broadcom ar putea fi un risc de securitate

Ceea ce e interesant este ca aceste sisteme de recunoastere faciala nu ar trebui sa fie atat de usor de inselat. De exemplu, iPhone-urile de la Apple au deja o astfel de tehnologie care nu poate fi inselata de masti. Asa ca, daca aceasta tehnologie poate fi integrata in smartphone-uri, de ce nu s-ar putea integra si in aeroporturi?