fbpx

Cum pot fi create haine care se potrivesc dimensiunilor oricui

Cum pot fi create haine care se potrivesc dimensiunilor oricui

Niste cercetatori de la Harvard lucreaza la haine care se potrivesc oricui, indiferent de dimensiunile corpului. Si indiferent cat pierde sau creste in greutate. Acei cercetatori de la Harvard au dezvaluit cum au reusit sa creeze asa ceva.

Daca nu ai sansa ca dimensiunile hainelor sa ti se potriveasca, atunci exista posibilitatea ca dimensiunea M nu ti se potriveste. De asemenea, pe masura ce scadem sau crestem in greutate, se poate ingreuna procesul cumpararii de haine.

CITESTE SI:  Ce procent urias din sarea de masa contine microplastic

Cu toate acestea, ar putea exista o solutie, datorita cercetatorilor de la Facultatea de Inginerie si Stiinte Aplicate John A. Paulson de la Harvard. Ei au creat un material imprimat 3D din keratina care are ca rezultat un material asemanator lanii si care poate retine forme vechi si isi poate schimba forma atunci cand i se aplica un stimul.

Potrivit cercetatorilor, ei cred ca aceasta tehnologie ar putea permite industriei modei sa reduca deseurile, prin crearea de imbracaminte folosind acest material care se transforma si se schimba pentru a se potrivi dimensiunilor purtatorului, creand in esenta o adevarata imbracaminte unica.

CITESTE SI:  Accidentele Pokemon GO in timpul sofatului costa miliarde de dolari in Statele Unite

Asta inseamna ca e nevoie sa fie produse mai putine dimensiuni de imbracaminte, ceea ce poate reduce risipa de materiale. De asemenea, se crede ca s-ar putea inlocui hainele purtate mai rar, deoarece, din moment ce noile haine (in teorie) se potrivesc intotdeauna, acest lucru ar duce la haine care nu mai sunt atat de des intinse la limita de corp, ceea ce de obicei este unul dintre motivele pentru care imbracamintea trebuie schimbata din cand in cand. Pentru ce nu se mai potrivesc dimensiunile.

CITESTE SI:  Cum vor fi imbunatatite generatoarele de energie solara pana la un nivel nemaiintalnit

Ce parere ai despre hainele imprimate 3D din keratina care isi adapteaza dimensiunile? Crezi ca acest lucru e descoperirea anului? Crezi ca va avea vreo fezabilitate in practica?