fbpx
Cum pot deveni electrocasnicele obisnuite mai inteligente

Cum pot deveni electrocasnicele obisnuite mai inteligente

Unul dintre beneficiile electrocasnicelor inteligente si gadgeturilor pentru locuinte este ca iti permit sa le monitorizezi de pe un PC sau de pe un dispozitiv mobil, oferindu-ti control asupra lor.

Cu toate acestea, nu ar fi neaparat posibil sa-ti dotezi intreaga locuinta cu electrocasnice inteligente, deoarece pot fi scumpe. In plus, fara un standard existent, pot fi problematice.

Cu toate acestea, datorita eforturilor unor cercetatori, s-a reusit dezvoltarea unui sistem care se numeste VibroSense si care poate transforma intr-un fel dispozitivele non-inteligente in unele inteligente.

CITESTE SI:  Aceasta tara impune prin lege preinstalarea de aplicatii autohtone pe smartphone-urile vandute acolo

Cum functioneaza? Functioneaza printr-o combinatie de lasere care pot detecta trepidatiile emise de aparatele tale electrocasnice, pe langa o retea machine learning.

Sistemul functioneaza prin detectarea trepidatiilor si, pe baza testelor cercetatorilor, acestia au constatat ca sistemul are o precizie de 96% in identificarea diferitelor activitati desfasurate de electrocasnice.

CITESTE SI:  Ce dispozitive ar putea depasi Apple Watch la detectarea ritmului cardiac neregulat

Desi acest sistem nu va oferi ca prin magie electrocasnicelor tale non-inteligente functii dintre cele mai inteligente, iti va oferi informatii despre activitatea lor.

Acest lucru iti poate fi de folos in cateva moduri, cum ar fi monitorizarea energiei, putandu-te alerta daca ai o lumina care nu e stinsa, daca alimentele nu au fost scoase din cuptorul cu microunde si asa mai departe.

Desi pare promitator, sa nu va asteptati ca acest sistem sa ajunga pe piata prea curand pentru electrocasnice. Se crede ca cercetatorii isi vor prezenta concluziile la o conferinta, pe langa faptul ca vor aborda chestiuni precum confidentialitatea, existand ingrijorari ca sistemul poate prelua accidental date de la locuintele invecinate, mai ales daca este folosit in apartamente sau in locuinte care sunt foarte apropiate intre ele.