fbpx

Cum poate ramane TikTok in SUA fara a se vinde

Cum poate ramane TikTok in SUA fara a se vinde

S-a dezvaluit ca e posibil ca aplicatia TikTok va putea ramane in SUA fara a fi nevoie sa se vanda unei companii americane, desi presedintele Donald Trump din SUA ar prefera a doua varianta.

Asa cum s-a vehiculat pana acum, aplicatia de social media ar putea fi interzisa in SUA daca nu va gasi un cumparator american. Acest lucru se datoreaza faptului ca guvernul SUA a indicat ca va interzice aplicatia daca aplicatia nu e cumparata de o companie americana, din motive de securitate nationala, deoarece TikTok este detinuta de ByteDance, o companie cu sediul in China.

CITESTE SI:  De neinteles. Microsoft renunta la aceasta consola de jocuri

Cu toate acestea, acum se pare ca exista sanse ca TikTok nu va fi nevoita sa se vanda in SUA. Asta conform unei stiri de The Wall Street Journal care sustine ca ByteDance se afla in discutii cu guvernul american cu privire la adoptarea unei rezolutii care s-ar putea sa nu duca neaparat la vanzarea TikTok.

Intr-un clip video de la CNBC, s-a dezvaluit ca initial discutiile au vizat restructurarea companiei pentru a nu mai prezenta un risc pentru securitatea nationala.

CITESTE SI:  In ce fel companiile tehnologice sunt diferite de monopolurile obisnuite

Aceste discutii au avut practic loc inainte ca presedintele american Donald Trump sa intervina si sa indice ca ar prefera ca o companie americana, precum Microsoft, sa preia operatiunile aplicatiei TikTok.

Cu toate acestea, noua stire indica faptul ca aceste discutii despre vanzare s-ar putea sa nu fi ajuns la un rezultat si ca lucrurile s-ar putea schimba in asa fel incat sa nu fie nevoie de vanzarea aplicatiei TikTok in SUA.

CITESTE SI:  Ce suma ar costa inlocuirea echipamentelor Huawei si ZTE din retelele mobile din Statele Unite

Nu e clar care va fi rezultatul final, dar ultima data s-a dezvaluit ca China a impus noi reguli care ar face mai dificil exportul de tehnologie chineza, ceea ce ar avea un impact negativ asupra acestei vanzari. Ce parere ai despre noua stire ca aplicatia TikTok s-ar putea sa ramana in SUA fara a se vinde?

Facebook